Kansen door corona

Kansen door corona_boekcover

Kansen door corona is een tegendraads boek dat de positieve effecten van de coronacrisis behandelt. Met dit boek brengen Tom Sleeuwaert en Jan Anton Brouwer hulde aan de creativiteit die de coronacrisis aangewakkerd heeft.

Centraal staan vier thema’s: (thuis)werken en mobiliteit, ondernemen, ons ontspannen (horeca en cultuur) en onderwijs. Op basis van uitgebreid bronnenonderzoek worden bij elk thema de ontwikkelingen tijdens de coronacrisis geschetst, aansprekende voorbeelden van creatieve oplossingen beschreven en interviews gepresenteerd met Vlamingen en Nederlanders die niet bij de pakken bleven neerzitten, maar de crisis aangrepen om grote stappen vooruit te zetten: van de directeur van het Concertgebouw in Amsterdam tot theatermakers, en van horecaondernemers tot een hoogleraar mobiliteit. De ondertitel luidt ook niet voor
niets: Never let a good crisis go to waste.

De auteurs benoemen bij ieder thema trends die een vast onderdeel van het ‘nieuwe normaal’ zullen vormen. In het laatste hoofdstuk geven zij concrete adviezen aan politieke besluitvormers: lessons learned tijdens de coronacrisis en to do’s voor een volgende crisis.

Dossiers
Lees ook
Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

In het boek Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar geeft Björn Deusings praktische tips over time management en slimmer werken. Hij belooft hogere productiviteit, meer rust en een zes-urige werkdag.

Vleesbranche in de media – Week 19

Vleesbranche in de media – Week 19

Hoe denkt de kiezer over de vleestaks, wanneer ligt kweekvlees in de schappen en varkenshouder raakt ongebruikte stikstofruimte mogelijk kwijt. Wat lazen we deze week over de vleesbranche in andere media?

Griekse lamsbout

Griekse lamsbout

Lamsvleesproducten nemen op de Nederlandse menukaart niet de grootste plek in. Nee, daarvoor moet je naar het buitenland. In alle landen rondom de middellandse zee is lamsvlees en vaak ook schapenvlees populair.