Horecagroothandel Chateaubriand overgenomen door Ambachtelijke Slager Van der Zee

Chateaubriand_Van der Zee

Ambachtelijke Slager Van der Zee, onderdeel van HANOS Internationale Horeca Groothandel, nam 27 september horecagroothandel Chateaubriand over. Voorlopig blijft de groothandel in het Food Center Amsterdam een zelfstandig bedrijf. Komend jaar worden toekomstplannen gemaakt om het merk Chateaubriand breder te gaan vermarkten voor alle slagerijvestigingen van Van der Zee binnen HANOS.

Algemeen directeur Arend Jan Pothof zegt blij te zijn met de overname. "Van der Zee heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in uitbreiding van de productielocaties in Twello, om meer in eigen beheer en efficiënter te kunnen werken. Met de toenemende krapte op de wereldmarkt van vlees, creëren we hiermee ook een sterkere positie om kwaliteitsvlees in te kopen en dit te borgen. Chateaubriand weet hoe belangrijk kwaliteitsvlees voor de horeca is, met hun concepten groeien onze vestigingen ook en houden we kwaliteitsstandaarden hoog."

Chateaubriand

Familiebedrijf Chateaubriand kenmerkt zich door ambacht en hoge kwaliteitstandaarden voor inkoop en verwerking van vlees. Chateaubriand heeft eveneens een slagerij in Heemstede. Deze staat los van de overname. Dirk Huisman blijft volledig bij het bedrijf betrokken.

Slager van der Zee

Van der Zee is de ambachtelijke slager van horecagroothandel HANOS. De slager heeft streekconcepten en produceert vleeswaren uit de eigen worstmakerij en een internationaal assortiment. Via partner Distrivers worden de producten aan ziekenhuizen en zorginstellingen geleverd.

Dossiers
Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Data vakwedstrijden KNS bekend

Data vakwedstrijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.