Hema start offensief in vleeswaren

SLAGERSWERELD - Hema start met vaste lage eenheidsprijzen voor vleeswaren. Daarmee gaat het bedrijf terug naar de oorsprong van de Hollandse Eenheids-prijzen Maatschappij Amsterdam.

SLAGERSWERELD - Hema start met vaste lage eenheidsprijzen voor vleeswaren. Daarmee gaat het bedrijf terug naar de oorsprong van de Hollandse Eenheids-prijzen Maatschappij Amsterdam.

Het bedrijf wil zo de versproducten beter op de kaart zetten.
De prijs van de vleeswaren komt volgens het bedrijf gemiddeld 15 procent lager te liggen dan in het reguliere retailkanaal. Er is een indeling gemaakt in prijsklassen van 0,75 euro, 1 euro en 1,50 euro.

Ook streekvleeswaren
Hema biedt 32 verschillende soorten vleeswaren die dagelijks vers worden gesneden en verpakt. Daarnaast kunnen vestigingen kiezen uit extra producten, zoals streekproducten. De vleeswaren worden zoveel mogelijk volgens eigen recept bereid. Ook bevatten 7 soorten minder dan 5 procent vet.

Uitgebreid getest
De eenheidsprijzen worden ook toegepast in kaas en brood. De afgelopen periode is het concept uitgebreid getest in een aantal vestigingen in het land. De eenheidsprijzen gaan komende maandag in.

Passie voor food
Met het concept wil Hema de passie voor food in het bedrijf terugbrengen. Behalve de eenheidsprijzen wordt ook het assortiment flink uitgebreid, met onder meer nieuwe belegde broodjes.
Bron: Meat&Meal

Lees ook
Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...

Keurslager Jeroen Keirsgieter is heel blij met verhuizing naar nieuwe locatie

Keurslager Jeroen Keirsgieter is heel blij met verhuizing naar nieuwe locatie

Heel blij was Jeroen Keirsgieter toen hij de slagerij van zijn werkgever kon overnemen. Helaas daalde het aantal klanten door de afwezigheid van andere versspecialisten en een slecht parkeerbeleid. Hij besloot zijn bedrijf te verhuizen Zwanenberg, een dorp zonder slager. “Dat was een prachtige kans. Het pand was volledig casco. Daardoor kon ik helemaal...

Slicen van vlees(waren) zonder tussenfolie

Slicen van vlees(waren) zonder tussenfolie

Met het innovatieve spraysysteem: Sustainable Liquid Interleaving, introduceert MULTIVAC een duurzame oplossing voor het verpakken van dun gesneden of zeer kleverige producten. De conventionele tussenfolie tussen de plakjes is hierbij niet meer nodig en dat reduceert het verbruik van plastic tijdens het verpakken tot het absolute minimum. Tailormade...