Grote overname in vleesverwerkerswereld

22 december 2015 Vleesmagazine

De Duitse vleesgigant Tönnies heeft de overname van de Deense varkensvleesverwerker Tican afgerond. Dit gebeurt met terugwerkende kracht op 1 oktober 2015. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Daarmee ontstaat de vijfde grootste verwerker van varkensvlees in de wereld.

Topman Clemens Tönnies verwacht met de overname de internationale groei van het bedrijf verder vorm te kunnen geven. 'Dit is een zeer belangrijke stap in de verdere internationalisering van onze onderneming.' De overname moet nog tijdens een buitengewone ledenvergadering van de coöperatie Tican op 30 december formeel worden goedgekeurd. Ook de kartelautoriteiten moeten nog hun zegje doen.

Tican kwam in beeld bij Tönnies nadat een eerdere poging van Tican om zich te laten overnemen door Danish Crown was mislukt. De kartelautoriteiten in Denemarken staken daar een stokje voor omdat de machtspositie van de twee partijen gezamenlijk op de Deense markt te sterk zou worden. Kort na het afketsen van die transactie was er een eerste akkoord tussen Tönnies en Tican.

Altijd op de hoogte blijven?