Gondella Group neemt Integral over

13 oktober 2022 Redactie Food

Gondella neemt alle aandelen van de Belgische interieurbouwer Integral over. De deal werd 5 oktober 2022 getekend. “Deze fusie versterkt niet alleen ons productportfolio, het stelt ons eveneens in staat om als one-stop-shop partner voor onze retail klanten op te treden”, zegt Peter Willems, CEO van de Gondella Group.

Integral is gevestigd in Eeklo en staat bekend in de markt als expert in totaalinrichtingen en koeltechnieken op maat voor het retail segment. Ze richten zich hierbij voornamelijk op bakkerijen en slagerijen, maar ook op kaashandels, viswinkels, traiteurs en speciaalzaken. 

Breder productaanbod

“De overname van Integral past volledig in onze strategie om onze klanten te ontzorgen”, vervolgt Willems. “We kunnen onze klanten nu een breder productaanbod aanbieden met onder andere - gedeeltelijke - houten producten. Denk maar aan op maat gemaakte broodmeubels, groenten- en fruitdisplays, alsook houten displays en rekken.”

Naast hun uitgebreide ervaring op het vlak van interieur en design, beschikt Integral eveneens over expertise in het vervaardigen van op maat gemaakte koeltoonbanken en koelvitrines. Ze verwerken een breed scala aan materialen, zoals hout, roestvrij staal, natuursteen en composieten. De overname brengt een aanzienlijke schrijnwerkerijcapaciteit binnen de Gondella Group.

Verder groeien

“Met Gondella hebben we een partner gevonden die ons in staat stelt om verder te groeien, zowel in België als in het buitenland”, zegt Laurent De Puydt, algemeen directeur van Integral. “De complementaire sterke punten van de twee bedrijven creëren synergieën op het vlak van productinnovatie, design en expertise in productontwikkeling ten voordele van onze beide klanten. We kijken erg uit naar de wederzijdse kansen die voor ons liggen.”

Gondella Group

De Gondella Group, opgericht in 1965, ontwerpt en ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert hoogwaardige en elegante winkelinrichtingen en - concepten. De internationale fabrikant is gespecialiseerd in de inrichting van winkels uit een groot aantal sectoren, zoals supermarkten, doe-het-zelfzaken, tuincentra, schoonheids- en gezondheidswinkels. Het bedrijf heeft vestigingen in België, Spanje, Tsjechië en Polen.

Integral

Integral werd opgericht in 1985 en is gevestigd in België nabij de stad Eeklo. Het bedrijf heeft een lange traditie in totaalinrichtingen en winkelrenovatieprojecten voor een breed scala van sectoren. Van A tot Z werken zij interieurconcepten uit voor bakkerijen en slagers, maar ook voor kaaswinkels, vishandelaren, chocoladewinkels, supermarkten en delicatessenwinkels.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?