Fresh Services van Verstegen geslaagd voor Charcuterie cursus

SONY DSC

De salesploeg Fresh Services van Verstegen Spices & Sauces is geslaagd voor de Charcuterie cursus. Na zes cursusdagen hebben zij laten zien dat zij zowel de theorie als de praktijk beheersten.

Paul van Trigt was de mentor van deze groep. Charcuterie 2, het ruim 670 pagina tellende boek met ca. 350 recepten van Van Trigt was het handboek tijdens deze cursus.

Kennis van feiten over het ambachtelijk bereidingsproces waaronder o.a. garen, rijpen, tumblen, injecteren en roken werd door Van Trigt getoetst. Ook alle foutenanalyses van gegaarde worstsoorten, gegaarde vleeswaren, verduurzaamde worstsoorten, verduurzaamde vleeswaren en specialiteiten dienden goed bestudeerd te worden. Van elk onderdeel zijn vele vleeswaren en worstsoorten gemaakt en daarna beoordeeld middels een wedstrijdformulier. De cursusdagen werden afgesloten met een pittig examen van het op die dag behandelde onderdeel.

Met passie voor het vak en met de gedachte de relaties nog beter te kunnen helpen in de toekomst, is deze groep de cursus in gegaan. Met als gevolg dat zij allemaal met hoge punten zijn geslaagd.

Lees ook
De favoriete slager van schrijver Jacques Hermus

De favoriete slager van schrijver Jacques Hermus

Als culinair schrijver Jacques Hermus binnenstapt bij meesterslager Johan van Uden van Chateaubriand, is het meteen duidelijk: over hun gezamenlijke liefdes, vlees en goed eten, raken ze nooit uitgepraat. “Johan is altijd met zijn vak bezig. Zelfs midden in de nacht krijg ik soms mails van hem.”

Recept van Verstegen: sous-vide gegaarde kip-ketjap

Recept van Verstegen: sous-vide gegaarde kip-ketjap

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het laatste recept van Verstegen.

De belangstelling voor kwaliteitskip groeit

De belangstelling voor kwaliteitskip groeit

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun...