Fresh Services van Verstegen geslaagd voor Charcuterie cursus

SONY DSC

De salesploeg Fresh Services van Verstegen Spices & Sauces is geslaagd voor de Charcuterie cursus. Na zes cursusdagen hebben zij laten zien dat zij zowel de theorie als de praktijk beheersten.

Paul van Trigt was de mentor van deze groep. Charcuterie 2, het ruim 670 pagina tellende boek met ca. 350 recepten van Van Trigt was het handboek tijdens deze cursus.

Kennis van feiten over het ambachtelijk bereidingsproces waaronder o.a. garen, rijpen, tumblen, injecteren en roken werd door Van Trigt getoetst. Ook alle foutenanalyses van gegaarde worstsoorten, gegaarde vleeswaren, verduurzaamde worstsoorten, verduurzaamde vleeswaren en specialiteiten dienden goed bestudeerd te worden. Van elk onderdeel zijn vele vleeswaren en worstsoorten gemaakt en daarna beoordeeld middels een wedstrijdformulier. De cursusdagen werden afgesloten met een pittig examen van het op die dag behandelde onderdeel.

Met passie voor het vak en met de gedachte de relaties nog beter te kunnen helpen in de toekomst, is deze groep de cursus in gegaan. Met als gevolg dat zij allemaal met hoge punten zijn geslaagd.

Lees ook
De belangstelling voor kwaliteitskip groeit

De belangstelling voor kwaliteitskip groeit

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun...

Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, kreeg 11 november de titel ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ toegekend tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Hilversum.

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...