Food & Health Seminar in Rotterdam over voedselveiligheid

19 mei 2015 Vleesmagazine

Advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals houdt op 28 mei het Food & Health Seminar ‘Van Productie tot Recall’ over actuele regelgeving omtrent voedselveiligheid. Bedrijven en geïnteresseerden uit de voedselindustrie kunnen zich die dag laten inlichten over de gevolgen van ontwikkelingen in de regelgeving voor hun bedrijfsvoering, inhoud van contracten en het verzekeren van voedselveiligheidsrisico’s.

Tijdens het seminar, dat van 13.00 tot 19.00 uur plaatsheeft in De Doelen aan de Karel Doormanstraat 223 in Rotterdam, wordt aan de hand van recall cases en andere incidenten een link gelegd tussen de voedselveiligheidspraktijk, wetenschap en juridische praktijkervaring. ‘De Food & Health-sector is de afgelopen tijd veel in het nieuws: door salmonella verontreinigde zalm, als rundvlees geëtiketteerd paardenvlees, de Listeriabacterie in hummus. De overheid neemt verstrekkende maatregelen waardoor complexe wet- en regelgeving zo snel verandert dat het lastig is voor bedrijven om bij te blijven. Met dit seminar bieden we professionals uit de voedselindustrie een handreiking', aldus Marijn van Tuijl van Kneppelhout & Korthals.

Sprekers

Meike de Jong, bekend van het RTL Nieuws, leidt het gratis toegankelijke evenement in de Eduard Flipse Zaal van het Rotterdamse concert- en congrescentrum. Tot de sprekers behoren onder anderen advocaat Gert-Jan de Jager over toezicht en vervolging door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, senior foodconsultant Cees van Elst over compliance en recalls, en microbioloog dr. Rijkelt Beumer over de grens tussen veilig en onveilig voedsel. Ook is er ruimte voor een paneldiscussie met de experts.

Full-service advocatenkantoor

Kneppelhout & Korthals is een full-service advocatenkantoor voor grote en middelgrote ondernemingen. Het Rotterdamse kantoor werd in 1979 opgericht door Jan Kneppelhout en Benk Korthals, de latere minister van Justitie. Inmiddels wordt het kantoor gerund door twaalf jonge en ambitieuze partners die leiding geven aan 45 advocaten. De organisatie specialiseert zich onder meer in de sectoren Food & Health, Maritiem en IT & Telecom. Ook heeft het kantoor internationale expertise over handelsrelaties in met name Rusland, China en Vietnam.

Voor meer informatie: Kneppelhout.nl

Altijd op de hoogte blijven?