Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend

gehaktbal

De finalisten van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt van dit jaar zijn bekend: tien slagers mogen strijden voor de titel.

Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert elk jaar de vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. Meer dan 80 slagers zonden hun gehaktballen in en het is nu aan de jury om de lekkerste bal gehakt van dit jaar te kiezen. Dat gebeurt op basis van smaak, geur en kleur, maar ook uiterlijk. De jury bestaat dit jaar uit Marco van Strien van Keurslager van Strien (winnaar 2020), branche-erkende meesterslager Johan van Uden en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Josja Haagsma en Femke Borgers. Zij selecteerden ook de tien finalisten. Deze finalisten zijn:

  • De Groene Weg Slagerij uit Rotterdam
  • Keurslager Jongmans uit Klundert
  • Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen
  • Keurslager Ron de Kwant uit Hank
  • Slagerij Goossen uit Rijssen
  • Keurslager de Jong uit Gilze
  • Slagerij Stefan Beld uit Goor
  • Keurslager van der Zande uit Halsteren
  • Keurslager van Hest uit Goirle
  • Slagerij Meijer uit Lekkerkerk

De prijsuitreiking van De Lekkerste Bal Gehakt 2021 vindt online plaats op 29 september.

Dossiers
Lees ook
Food100-lijst weer vol gamechangers

Food100-lijst weer vol gamechangers

De Food100-lijst is bekendgemaakt. Genomineerd zijn onder andere Johan Leenders van Oranjehoen, Annechien ten Have Mellema van Hamletz varkens, Suzanne Ruesink van varkensbedrijf Ruesink, Josse Haarhuis van PigMe - Buitengewone Varkens, Loes van der Pas en René van Bergeijkse Boeren, Corné Ansems van de Ruurhoeve en Jan Kuijpers, mede-eigenaar van Kuijpers...

BBQ-live streamspektakel voor Support Casper

BBQ-live streamspektakel voor Support Casper

Door de noodzakelijk lockdown zijn ook alle barbecuewedstrijden afgelast. Begrijpelijk maar niet leuk. Daarom organiseert Gastropedia op zondag 7 juni de grootste BBQ-livestreamwedstrijd ooit gehouden. Tijdens het event wordt geld ingezameld voor het werk van Support Casper.Het is de bedoeling dat tientallen teams deze dag gaan barbecueën in hun eigen...

Slager Michel Welling ontvangt eretitel

Slager Michel Welling ontvangt eretitel

Michel Welling, eigenaar van De Scharrelslager Michel Welling, heeft als eerste Nederlander ooit examen gedaan bij de beroemde Escuela International de Cortadores de Jamon in Madrid. De slager mag zich nu officieel Maestro Cortador de Jamon Professional noemen, een eretitel.De examenonderdelen tijdens deze tweedaagse beproeving bestonden uit het snijden,...