Finalisten Leerbedrijf van het Jaar bekend

SLAGERSWERELD - De SVO heeft de namen van de bedrijven bekendgemaakt die de finale hebben gehaald voor de prijs SVO-leerbedrijf van het jaar. De prijs gaat naar het bedrijf dat jongeren het beste opleidt en begeleidt.

SLAGERSWERELD - De SVO heeft de namen van de bedrijven bekendgemaakt die de finale hebben gehaald voor de prijs SVO-leerbedrijf van het jaar. De prijs gaat naar het bedrijf dat jongeren het beste opleidt en begeleidt.

Het SVO Kenniscentrum maakt op maandag 17 september in Restaurant Tanteloes in Rhenen bekend welk bedrijf zich het komende jaar SVO-leerbedrijf van het Jaar mag noemen. Ruim zestig slagerijen, supermarkten en industriële bedrijven schreven zich in voor de verkiezing.

Categoriën
In de categorie versdetailhandel zijn genomineerd Keurslagerij Albers uit Raalte en Slagerij Bles uit Wehl. Golff Heijmans uit Oudewater en MCD uit Woudrichem beconcurreren elkaar in de categorie supermarkt. In de voedselverwekende industire gaat het tussen Ekro uit Apeldoorn en Vleeswarenfabriek Henri van de Bilt uit Weurt. Al deze bedrijven maken kans op de overall prijs Leerbedrijf van het Jaar. Die prijs werd vorig jaar gewonnen door Keurslager De Haas uit Velp.

Lees ook
Slager Gerrit Stronkhorst (84) overleden

Slager Gerrit Stronkhorst (84) overleden

De Amstelveense slager Gerrit Stronkhorst is maandag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat laat Slagerij Stronkhorst op Facebook weten.‘We zijn verdrietig u te moeten berichten dat we afgelopen maandag afscheid hebben moeten nemen van onze vader, opa, overgrootvader, nestor van de slagerij, Gerrit Stronkhorst (84). Dankbaar zijn we dat we hem zo lang...

Inschrijving Confrerie des chevaliers 2021 gestart

Inschrijving Confrerie des chevaliers 2021 gestart

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale slagersvakwedstrijd Confrerie des chevaliers 2021. De keuringen vinden plaats op 23 en 24 januari.Wie wint in 2021 onze grote internationale prijs in het jubileumjaar van de Confrerie des chevaliers? Om deze belangrijke internationale prijs te winnen, dienen slagers met ten minste twee producten...

Tips bij het inkopen, bewerken en bereiden van wild

Tips bij het inkopen, bewerken en bereiden van wild

Bij het aankopen en bewerken van wild dienen slagers rekening te houden met aanvullende eisen. Zo moet het wild bijvoorbeeld gescheiden van het andere vlees worden bewerkt. Ook de bereiding van wild verdient aandacht. Het allerlekkerste is het om het wild zo puur mogelijk te bereiden met zout, peper of wildkruiden. Dan blijft de pure smaak van het...