Ecolana heeft runderen in het zilte kweldergebied nabij de Holwerter pier losgelaten. Hiermee is een start gemaakt met het natuurlijk beheren en ontwikkeling van het natuurgebied. Het ecologisch vlees wordt vervolgens vermarkt aan restaurants en particulieren. Ecolana werkt hiervoor samen met Jan & Sije de Graaf uit Ternaard.
Bûtendyks Rundvlees
De Graaf heeft ook al dieren in het kweldergebied bij Ternaard en Lauwersoog lopen. De runderen die nu ten noordoosten van Holwerd lopen zijn van de rassen Black Angus en Belgisch Witblauw. Het vlees wat van deze koeien gaat komen is ecologisch verantwoord. Slagerij Smit uit Ternaard zorgt voor de verwerking en verkoop van het vlees aan restaurants en particulieren in de regio. Ecolana deed dit al eerder met lamsvlees.
Ecolana
Ecolana is een vereniging van nuchtere agrariërs met een visie. Door samenwerking vormen ze een modern, gemengd bedrijf in het gebied tussen de kustdorpen Holwerd en Ternaard. Gezamelijk bezitten ze een oppervlakte van ongeveer 360 hectare binnendijkse kleigrond en 60 hectare buitendijks kweldergebied. Voedselveiligheid, kwaliteit, dierenwelzijn, milieu, natuur en recreatie staan centraal. Bij Ecolana zijn twee akkerbouwbedrijven, een schaaphouderij en een melkhouderij aangesloten.
- Bron: Nieuwe Dockumer Courant
Foto: Bote Sape Schoorstra