Easy BBQ Every Moment

Easy BBQ

In ‘Easy BBQ, Every moment’ deelt Grill Guru 101 tips & tricks voor de BBQ en 40 recepten voor vlees, vis, groente en desserts. Van een klassieke Sunday roast tot een snelle Friday night burger of een groetetopper voor Meatless Monday.

Grill Guru verkoopt kamado’s en bbq-accessoires. Bij Kosmos Uitgevers is hun boekje Easy BBQ Every Moment verschenen. Hierin delen ze “alle goede recepten en handige grilltips. Hoe steek je je barbecue snel en veilig aan? Hoe regel je de perfecte temperatuur? Hoe maak je van een simpel gerecht een smakelijk spektakelstuk? Ontdek met dit boek het plezier van buiten koken en nieuwe mogelijkheden die barbecueën nog gemakkelijker maken. Fire it up! Every day, every moment.”

Het boek gaat eerst in op de techniek. Een startersguide met alle soorten barbecues, de tools en alles over de kerntemperaturen. Daarna volgen veertig recepten verdeeld over de hoofdstukken Evergreens: Easy BBQ toppers, Doordeweeks: Every Day BBQ Day, Weekend: Party Proof, Erbij: on the side en Zoet: Sweet Grilling.

Voor de slager en visspecialist zal dit boek weinig nieuwe informatie bevatten. Het biedt vooral inspiratie voor nieuwe recepten. En het kan een leuk extraatje voor de klant in de winkel zijn.

Dossiers
Lees ook
Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

De slager is tegenwoordig bijna geen slager meer. Langzamerhand veroveren de maaltijden en de broodjes steeds meer ruimte in de toonbank, ten koste van de hamlappen en sukadelappen. Onze klant wil gemak en wie zijn wij om daar niet in mee te gaan?

Vleeschmeester Kijkduin: ‘Onze barbecuepakketten bezorgen we zelfs op het strand’

Vleeschmeester Kijkduin: ‘Onze barbecuepakketten bezorgen we zelfs op het strand’

Vleeschmeester Kijkduin zit in een gloednieuw foodcourt in winkelcentrum Nieuw Kijkduin in Den Haag, met verschillende versaanbieders bij elkaar. Het doet denken aan de foodhallen in Spanje of Frankrijk. Om klanten te trekken organiseert eigenaar Tim van Wieringen Meat the Butcher-avonden, waarbij klanten kunnen kijken, leren en proeven.

Tips & tricks voor maaltijden

Tips & tricks voor maaltijden

Maaltijden aanbieden kan big business zijn volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan, mits je het goed aanpakt. Dus (ook) voldoende groente, persoonlijk advies, misschien een bezorgservice én een poké bowl in je toonbank. “Met alleen een klassieke hutspot kom je niet meer weg.”