Campagne Varkens in Nood op scherm langs A5 en billboards in Amsterdam

Reclamemast A5 V2

Met een 90 vierkante meter groot digitaal scherm langs de A5 tussen Amsterdam en Schiphol en op billboards in het centrum van de hoofdstad vraagt Varkens in Nood deze week aandacht voor de volgens de dierenwelzijnsorganisatie 'de erbarmelijke leefomstandigheden van varkens in de vee-industrie'.

'Een gulle sympathisant van Varkens in Nood en het bedrijf ClearChannel hebben de advertentie, waarop twee varkens de show stelen, mogelijk gemaakt', aldus Varkens in Nood. Directeur Hans Baaij: 'Normaal gesproken is een advertentie ter waarde van € 25.000 voor ons als stichting een onhaalbare kaart. Dit is dus een unieke kans om mensen bewust te maken van de erbarmelijke leefomstandigheden van varkens in de vee-industrie. Hopelijk weten we veel automobilisten te raken met deze campagne.'

'Indringend'

In de campagne staan twee varkens uit de vee-industrie centraal. De dieren staan in een donker hok achter roestige tralies. 'De varkens kijken de automobilisten indringend aan. De beelden komen uit de gangbare vee-industrie', aldus Varkens in Nood.

Miljoen mensen

Langs de A5 tussen Amsterdam en Schiphol passeren dagelijks 125.000 mensen. In de stad zien ongeveer 25.000 mensen per dag de videoschermen in Amsterdam. Over de hele week gaat het om meer dan 1 miljoen mensen.

Lees ook
Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Online supermarkt versnelt de overstap naar Beter Leven-kip. Vanaf 7 mei bezorgt de online supermarkt alleen nog maar verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De kipvleeswaren volgen later.

Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.

Code of Conduct van COV aangescherpt

Code of Conduct van COV aangescherpt

De Code of Conduct van de COV is aangescherpt met extra waarborgen voor dierenwelzijn. Op de jaarlijkse openbare ledenvergadering heeft voorzitter Laurens Hoedemaker de aangescherpte afspraken aangeboden aan Hugo van Kasteel, Directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn bij het Ministerie van Landbouw (LNV).