Branchevereniging VNV aangesloten bij FNLI

Vleeswaren_Unsplash

Foto: Alex Guillaume via Unsplash

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft zich aangesloten bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Maarten Elsinga, CEO Zwanenberg Food Group gaat VNV vertegenwoordigen in het FNLI-bestuur.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vertegenwoordigt ongeveer 450 bedrijven en 18 brancheorganisaties aangesloten. De FNLI fungeert als de spreekbuis van branches en verwerkende en importerende voedingsmiddelenbedrijven richting maatschappelijke organisaties, politieke partijen, overheden, handelspartners en de media.

Lidmaatschap FNLI

Zowel FNLI als VNV laten weten verheugd te zijn met de samenwerking. “Met het lidmaatschap van de FNLI wordt het dienstenpakket aan onze leden breder en kan VNV samen met de FNLI meer impact bereiken in haar belangenbehartiging in zowel Den Haag als Brussel”, zegt Richard van der Kruijk, Algemeen Secretaris van VNV op de website van FNLI. “Ook biedt het lidmaatschap van deze koepelorganisatie het secretariaat en de leden de mogelijkheid om kennis te delen met, maar ook te vergaren uit bedrijven en verenigingen in andere branches.”

Uitdagingen

Duurzaamheid, gezondheid, voedselveiligheid en ketenverhoudingen zijn de grote uitdagingen waar de vleeswarenindustrie en andere sectoren mee te maken krijgen. Door de krachten te bundelen kunnen stappen op deze uitdagingen gezet worden.

Bron: FNLI

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten heeft zich aangesloten bij NextDeli, een e-commerce platform voor versspecialisten. Verspecialisten kunnen hier de vleeswarenspecialiteiten van Pas online bestellen.

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...