BioKennisweek: de online versie van de Biobeurs

attachment-001_food-image-VLS11842I01

Omdat de Biobeurs vanwege de coronamaatregelen niet gehouden kan worden, wordt dit jaar een BioKennisweek georganiseerd in samenwerking met de BioAcademy. Belangstellenden kunnen zich laten inspireren door inhoudelijke workshops, de nieuwste productinnovaties ontdekken en de laatste ontwikkelingen bekijken.

De Biobeurs is de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek. Voor het eerst vindt de beurs volledig online plaats onder de titel de BioKennisweek. Op dit online platform vinden in één week, van maandag 18 tot vrijdag 22 januari, meer dan negentig workshops, presentaties en paneldiscussies plaats. Allemaal aangaande trends en ontwikkelingen in de biologische sector, waarbij kennisoverdracht centraal staat. Daarnaast is het ook mogelijk om standhouders live of op afspraak online te ontmoeten.

Er zijn ruim negentig inhoudelijke workshops en lezingen, verspreid over de vijf kennisdagen. Hier kan men de kennis over biologisch vergroten en verder verdiepen. Binnen het aanbod aan workshops en lezingen is elk jaar extra aandacht voor omschakelen, startende ondernemers en de laatste onderzoeken.

Deense aanpak

Waarom lukt het de Denen wel en de Nederlanders niet? Paul Holmbeck en Tjeerd de Groot gaan in gesprek over de biologische Deense aanpak en waarom die niet Nederland wordt ingezet. Daarnaast worden volgende week de uitkomsten gedeeld van de pilot in de provincie Gelderland over het stimuleren van vraag en aanbod van biologische melk. Ook de Boerentroonrede, met dit jaar de heren van Remeker over hoe bedrijf en klimaat samenkomen, is online te volgen.

De kaartverkoop van de Biokennisweek is inmiddels van start. Voor slechts €25 hebben geïnteresseerden toegang om de workshops en paneldiscussies te volgen en de online standhouders te bezoeken. Tevens zijn alle workshops online terug te kijken.

 
Lees ook
De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

Met het tekenen van een contract voor onbepaalde tijd met biologische melkveehouder Erik van der Velde en biologische vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, is De Groene Weg vandaag officieel gestart met de opbouw van een keten van Nederlands biologisch rundvlees.

Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group start met het merk The Veggie Lovers voor hun biologische vleesvervangende producten. Tijdens Biofach van 26 tot 29 juli worden de vernieuwde producten van Future Food Group onder het merk geïntroduceerd.