Aantal slagerijen neemt flink af

attachment-008_food-image-VLS11034I08

Gespecialiseerde vleesverkopers hebben het bijltje er de afgelopen jaren op grote schaal bij neergelegd. Het aantal slagerijen is met 17 procent gedaald, terwijl het aantal poeliers met 14 procent is afgenomen.

Het aantal agf-specialisten is in zeven jaar tijd met 23 procent afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Viswinkels zijn het snelsgroeiende segment onder de speciaalzaken. Het aantal winkels dat buitenlandse voeding verkoopt nam ook fors toe. Hiervan zijn er 20 procent meer dan zeven jaar geleden. In aantallen zaken tonen ook kaasspeciaalzaken (+9 procent), banketbakkers (+4 procent) en bakkers (+2 procent) een positieve trend.

Meer over
Lees ook
Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

Edwin van Leeuwen is het type slager dat zich niet gek laat maken door trends. In zijn vitrine vind je geen vlees met keurmerken of talloze maaltijden, maar wel huisgemaakte worst en patés, grote stukken vlees van eigen koeien en hert uit de nabijgelegen duinen.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.