Aantal slagerijen neemt flink af

attachment-008_food-image-VLS11034I08

Gespecialiseerde vleesverkopers hebben het bijltje er de afgelopen jaren op grote schaal bij neergelegd. Het aantal slagerijen is met 17 procent gedaald, terwijl het aantal poeliers met 14 procent is afgenomen.

Het aantal agf-specialisten is in zeven jaar tijd met 23 procent afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Viswinkels zijn het snelsgroeiende segment onder de speciaalzaken. Het aantal winkels dat buitenlandse voeding verkoopt nam ook fors toe. Hiervan zijn er 20 procent meer dan zeven jaar geleden. In aantallen zaken tonen ook kaasspeciaalzaken (+9 procent), banketbakkers (+4 procent) en bakkers (+2 procent) een positieve trend.

Meer over
Lees ook
Vleesbranche in de media – Week 20

Vleesbranche in de media – Week 20

Een video over een dierenarts in een groot slachthuis, een dichtende poelier en zelfgekweekt bizonvlees in België. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?

Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

De Vereniging van Keurslagers is dé slagersformule van Nederland. De winkelformule voor zelfstandige slagers die onder het unieke A-merk Keurslager als sterk collectief naar buiten toe treden. Slagers die beschikken over een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ambacht, persoonlijke aandacht en kwaliteit.

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

Als specialist jou onderscheiden in ’t BBQ seizoen? Probeer nu de ALABAMA WHITE SAUCE in combinatie met MISSISSIPPI DARK SAUCE! Beiden te verkrijgen in een handige DEGENS knijpfles met 1000 ml. Proeven is gratis, dus bel of mail ons gerust!