Vleesmagazine 8 | december 2022

Vleesmagazine 8-2022 cover

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 6 december. Het thema is digitaliseren en automatiseren. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Neem een abonnement

In deze editie

  • Redactioneel

ACTUEEL

  • Uit de branche
  • Lagere kosten, hogere omzet
    Groter rendement door digitaal inzicht

DE SLAGERIJ

  • Slavakto-winnaars aan het woord
    Ruimte voor initiatief bij Slagerij Hermanns
  • Slagers over...
    Automatisering en digitalisering
  • Peter Mol is slager én boer
    De korte keten van de Limousinhoeve

VAKTECHNIEK

  • Recept Paul van Trigt
    Saucisson en croute
  • Column Meneer Wateetons
    Kip in blaas
  • Recept Jan Nederhoed
    Droge worst (met berenburg)
  • SVO
    ‘Trots op winnende worst’

INDUSTRIE

  • VAV*groep viert jubileum
    Met culinaire wereldreis

ONDERNEMEN

  • Stap voor stap verduurzamen
  • Column Carla van Eijk
  • Plant4Texture
    SVO ontwikkelt plantaardig basisproduct
  • Rondvraag: De digitale slager
  • Boeken
In deze editie
Ruimte voor initiatief bij Slagerij Hermanns

Ruimte voor initiatief bij Slagerij Hermanns

25 jaar nadat zijn vader algemeen kampioen werd bij de slagersvaktentoonstelling Slavakto ontving Leo Hermanns, eigenaar van Slagerij John Hermanns en ondernemer in hart en nieren, dezelfde felbegeerde titel. Bart Beulen, de kampioen jongeren, komt óók uit zijn zaak. Uniek, volgens de organisatoren.

Invisible boxes

Invisible boxes

Ben ik ouderwets, een ambachtelijke romanticus als ik zeg dat ik de tijd van de handgeschreven bonnetjes mis? De tijd dat je je hersens nog moest gebruiken om tot een betaling te komen.

Peter Mol van slagerij de Limousinhoeve is slager én boer

Peter Mol van slagerij de Limousinhoeve is slager én boer

Waar vind je een slager die de keten van boer tot bord letterlijk 100 procent in eigen hand heeft omdat hij zelf koeien fokt, grootbrengt en afmest? In het Zeeuwse plaatsje Hoek runnen Peter en Nelly Mol samen hun slagerij de Limousinhoeve.

Saucisson en croûte

Saucisson en croûte

Niet alleen in Frankrijk zijn producten 'en croûte ' een veel voorkomende delicatesse. De Franse gewoonte om hartige producten met tarwedeeg te omhullen is ook in Zwitserland een geliefde specialiteit.

Kip in blaas

Kip in blaas

Paul Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gastronomen van de 20ste eeuw. Met zijn klassieke Franse keuken verdiende hij drie Michelinsterren.

Droge worst (met berenburg)

Droge worst (met berenburg)

Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.

VAV*groep viert jubileum met culinaire wereldreis

VAV*groep viert jubileum met culinaire wereldreis

Van Azië tot Winter Wonderland: de jubileumbeurs van VAV*groep nam de bezoeker mee op een culinaire wereldreis langs verschillende continenten.

Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

De digitale slager

De digitale slager

Het online aanbod van slagersproducten blijft groeien. Dat geldt ook voor de vraag. Toch zijn er nog veel slagers die verkoop via internet links laten liggen. “Slagers zonder webshop raad ik aan om snel te starten. Als klanten het online bestelgemak eenmaal bij één van je collega’s hebben ervaren, zie ze dan nog maar eens terug te winnen.”

Fan

Fan

Toen ik Gertjan Kiers vroeg een column te schrijven over automatisering en digitalisering, het thema van ditnummer, kreeg ik ongeveer de reactie die ik verwachtte. Gertjan, slager in hart en nieren en nooit te beroerd om zijn ongezouten mening te geven, was op zijn zachtst gezegd weinig enthousiast over de onderwerpkeuze. Ik verheugde me meteen al op...