Vleesmagazine 8 | december 2022

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 6 december. Het thema is digitaliseren en automatiseren. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
|
In deze editie
- Redactioneel
ACTUEEL
- Uit de branche
- Lagere kosten, hogere omzet
Groter rendement door digitaal inzicht
DE SLAGERIJ
- Slavakto-winnaars aan het woord
Ruimte voor initiatief bij Slagerij Hermanns - Slagers over...
Automatisering en digitalisering - Peter Mol is slager én boer
De korte keten van de Limousinhoeve
VAKTECHNIEK
- Recept Paul van Trigt
Saucisson en croute - Column Meneer Wateetons
Kip in blaas - Recept Jan Nederhoed
Droge worst (met berenburg) - SVO
‘Trots op winnende worst’
INDUSTRIE
- VAV*groep viert jubileum
Met culinaire wereldreis
ONDERNEMEN
- Stap voor stap verduurzamen
- Column Carla van Eijk
- Plant4Texture
SVO ontwikkelt plantaardig basisproduct - Rondvraag: De digitale slager
- Boeken
In deze editie
Ruimte voor initiatief bij Slagerij Hermanns
25 jaar nadat zijn vader algemeen kampioen werd bij de slagersvaktentoonstelling Slavakto ontving Leo Hermanns, eigenaar van Slagerij John Hermanns en ondernemer in hart en nieren, dezelfde felbegeerde titel. Bart Beulen, de kampioen jongeren, komt óók uit zijn zaak. Uniek, volgens de organisatoren.
Invisible boxes
Ben ik ouderwets, een ambachtelijke romanticus als ik zeg dat ik de tijd van de handgeschreven bonnetjes mis? De tijd dat je je hersens nog moest gebruiken om tot een betaling te komen.
Peter Mol van slagerij de Limousinhoeve is slager én boer
Waar vind je een slager die de keten van boer tot bord letterlijk 100 procent in eigen hand heeft omdat hij zelf koeien fokt, grootbrengt en afmest? In het Zeeuwse plaatsje Hoek runnen Peter en Nelly Mol samen hun slagerij de Limousinhoeve.
Saucisson en croûte
Niet alleen in Frankrijk zijn producten 'en croûte ' een veel voorkomende delicatesse. De Franse gewoonte om hartige producten met tarwedeeg te omhullen is ook in Zwitserland een geliefde specialiteit.
Kip in blaas
Paul Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gastronomen van de 20ste eeuw. Met zijn klassieke Franse keuken verdiende hij drie Michelinsterren.
Droge worst (met berenburg)
Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.
VAV*groep viert jubileum met culinaire wereldreis
Van Azië tot Winter Wonderland: de jubileumbeurs van VAV*groep nam de bezoeker mee op een culinaire wereldreis langs verschillende continenten.
Stap voor stap verduurzamen
De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.
De digitale slager
Het online aanbod van slagersproducten blijft groeien. Dat geldt ook voor de vraag. Toch zijn er nog veel slagers die verkoop via internet links laten liggen. “Slagers zonder webshop raad ik aan om snel te starten. Als klanten het online bestelgemak eenmaal bij één van je collega’s hebben ervaren, zie ze dan nog maar eens terug te winnen.”
Fan
Toen ik Gertjan Kiers vroeg een column te schrijven over automatisering en digitalisering, het thema van ditnummer, kreeg ik ongeveer de reactie die ik verwachtte. Gertjan, slager in hart en nieren en nooit te beroerd om zijn ongezouten mening te geven, was op zijn zachtst gezegd weinig enthousiast over de onderwerpkeuze. Ik verheugde me meteen al op...