The great reset

_DSC3751.Franny.WEBSITE.FotoCreativabyCindy

Nee, ik ga hier geen complottheorie uit de doeken doen. Gisteren overdacht ik het jaar 2020 en daarbij aan de worsteling of keuze die ik nog voor de lock down verwoord had. Het jaar 2020 was begonnen met een paar klanten die zich verontschuldigden voor het eten van minder vlees, wat zich ook vertaalde naar een stukje minder omzet.

Dat was de basis van mijn worsteling toen; gaan we meedoen en alternatieven aanbieden of maken we onze eigen keuze? We waren met zijn allen best heel goed bezig; minder plastictasjes, zo milieuvriendelijk mogelijk produceren et cetera. Deze trend was zich nog aan het uitrollen, toen daar pats-boem de dreiging van een lock down kwam en mensen gingen hamsteren alsof er nooit meer vlees te koop zou komen.

Bedrijven, waar de horecaklanten wegvielen, de webshops oprukten en de omzetten bij velen een ongekende hoogte bereikten. Bedrijven die samen met hun onmisbare teams moesten schakelen. Ik hoef niet in te gaan op alle aanpassingen en creativiteit de we allemaal aangewend hebben. Inmiddels zijn de teams ingespeeld op de drukte, wordt er thuis op hoog niveau gekookt, geklust, verbouwd en opgeruimd en is de afvalberg weer boven het oude niveau gestegen.

Opnieuw beginnen

Als ik foto’s zie van luxe afhaalmaaltijden -elk item goed verpakt in heel veel materiaal- en de mondkapjes over straat zie waaien, dan denk ik: ‘Oef, we kunnen we helemaal overnieuw beginnen.’ Dat de ambachtelijke slager weer een punt gemaakt heeft op beter, lekkerder en verser weet ik wel zeker.

Daarnaast wil ik van de gelegenheid gebruik maken om namens de Ppas Slagersvrouwengroep te memoreren aan onze fijne collega en vriendin Judith Gerritsen, die begin 2021 overleed. Zij leeft in onze harten en gedachten voort als een vrolijke, gepassioneerde, belangstellende en liefhebbende vrouw. We zullen haar zo enorm missen. In de 24 jaar dat ik lid ben is dit de eerste maal dat ons een actief lid ontvalt. We zijn diep geschokt en hebben dit met elkaar proberen te verwerken door de vele foto’s te delen en herinneringen op te halen.

Ook dan missen we juist het fysieke contact dat er nu helaas niet mogelijk is. Wat dit betreft mis ik jullie allemaal en kijk ernaar uit iedereen weer live te ontmoeten.

 
Meer over
Lees ook
Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Vandaag, 25 februari, gaan de eerder aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen in. Wat betekent dit in de winkel van de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.

Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Zaterdagavond scherpte de regering opnieuw de coronamaatregelen aan. Sinds zondag 19 december is Nederland evenals vorig jaar in lockdown. De lockdown duurt in elk geval tot 14 januari. Essentiële winkels, waaronder de bakker, slager, visspecialist en slijter, blijven open.