‘t Landleven huissalade en Honing-Mosterd Braadslee

Epos_Landtleven_recept

Foto: Bert Jansen

Zeshonderd meter winkel in Bladel met vijftig meter toonbank. Slagerij en poelier ’t Landleven verkoopt alleen verse producten. De kwaliteit is hoger, en de prijs gelijk aan of lager dan die van de supermarkt. Puur ambacht. Daar passen Epos producten en Bieze Deli salades en sauzen perfect bij. De slager deelt twee recepten met Vleesmagazine.

Recepten

‘t Landleven huissalade
Nodig voor 2 kilo:

• 550 gr. spitskool
• 150 gr. prei
• 125 gr. wortel
• 100 gr. paprika, kleur naar keuze
• 75 gr. zilverui,
• 1000 gr. Bieze Deli basis selderij (2005787)

Bereiding
Snijd spitskool, prei, wortel en paprika in reepjes. Snijd de zilveruitjes klein. Meng alle ingrediënten met de Bieze Deli basis selderij en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Garneer de salade af met wat prei, wortelen paprika.

Honing-Mosterd Braadslee
Nodig voor 1 braadsleetje

• 100 gram varkenshaas
• 5 plakjes katen- of ontbijtspek
• 1 rode ui
• verse rozemarijn
• Epos Bistro kruidenolie Honing-Mosterd (1003417)
• aluminium braadslee

Bereiding
Snijd de varkenshaas in medaillons en marineer ze met de Epos Bistro kruidenolie Honing-Mosterd. Rol om elke medaillon een plakje katen- of ontbijtspek. Pel de ui en snijd in halve maantjes. Zorg dat de ringen aan elkaar blijven zitten. Leg medaillons en ui om en om op de braadslee. Schenk met een lepel over het geheel een streep Epos Bistro kruiden­olie Honing-Mosterd. Garneer met de verse rozemarijn.
Presenteer de braadsleetjes in de toonbank.

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Vlees in de media | Week 12-2023

Vlees in de media | Week 12-2023

Minder steun voor de belasting op vlees, pilot veevoer op basis van plantaardige proteïne Proton en meer aandacht voor Texels schapenvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Vlees in de media | Week 11-2023

Vlees in de media | Week 11-2023

De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.