Het geheim van de Weiderijck kroket

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

DOORNSPIJK – Culinair journalist Johannes van Dam vindt de nieuwe Weiderijck kroket de 'lekkerste industriële kroket' die hij kent. Dat zei hij tegen Meat & Meal.

DOORNSPIJK – Culinair journalist Johannes van Dam vindt de nieuwe Weiderijck kroket de ‘lekkerste industriële kroket’ die hij kent. Dat zei hij tegen Meat & Meal.


De Weiderijck kroket werd eind juni voor het eerst gepresenteerd in de stallen van biologisch rundveehouder Ko van Twillert in Doornspijk. Fabrikant Exellent Food betrekt het vlees van zijn blonde d’aquitaine runderen. Directeur Piet Laan van Exellent Food en topkok Cas Spijkers ontwikkelden de 100 procent biologische kroket.


Wat het geheim is van de kroket? 'Een mooie glimmende ragout', aldus Van Dam tijdens de presentatie (zie foto). Van Dam wordt in culinair Nederland gevreesd om zijn scherpe pen. Zelf zegt de markante journalist een groot liefhebber te zijn van kroketten. Hij schreef er zelfs een boek over, Het volkomen krokettenboek, dat dit najaar uitkomt.


Lees deze maand (juli 2007) in Meat & Meal het volledige verhaal over de nieuwe biologische kroket.

Lees ook:

Exellent Food komt met biologische kroket (11 juni 2007)


De kroket is van adel (24 april 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over kroketten

Altijd op de hoogte blijven?