Verburg wil harde aanpak dierenactivisten

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DEN HAAG - Minister Gerda Verburg (LNV) neemt de bedreigingen en intimidaties van het Animal Liberation Front (ALF) hoog op.

DEN HAAG - Minister Gerda Verburg (LNV) neemt de bedreigingen en intimidaties van het Animal Liberation Front (ALF) hoog op.


Zij noemde die vandaag in haar nieuwjaarstoespraak 'onacceptabel'. De CDA-bewindsvrouw wil deze praktijken hard aanpakken. Ze kondigde aan dat ze dit binnen het kabinet gaat bespreken.


Geweld

Rond de jaarwisseling werd Nederland al opgeschrikt door geweld, dat wordt toegeschreven aan zogeheten dierenbevrijders.

Vleesindustrie

Eind jaren negentig en begin jaren 2000 was de vleesindustrie vooral doelwit van dierenactivisten. Diverse vleesbedrijven, zoals Dumeco in Boxtel (2001), Brinky (1999) en Van Miert (2003 en 2004) werden door aanslagen deels dan wel geheel in de as gelegd.


Verburg wil het probleem van gewelddadige dierenactivisten vrijdag bespreken met de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

Redacteur Caroline van der Plas ging in 2004 undercover op een 'trainingskamp' voor dierenactivisten in Engeland en schreef daar een verslag over. Klik hier om het artikel 'Vechten tegen vlees' te lezen.

Stem ook mee met onze nieuwe stelling:

'Dierenactivisten moeten keihard worden aangepakt'

Lees ook:

Dierenactiviste vrij voor brand in vleesbedrijf (28 november 2006)

Dierenactivist veroordeeld na vernielingen (22 augustus 2007)

Vechten tegen vlees (1 oktober 2004)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over dierenactivisten



Altijd op de hoogte blijven?