Stortelder heeft betere cao dan Danish Crown

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

STRUER - Slachterij Jutland Meat van ex-Dumeco topman Frans Stortelder biedt medewerkers een betere cao dan Danish Crown. Dar zegt de Deense vakbond.

STRUER - Slachterij Jutland Meat van ex-Dumeco topman Frans Stortelder biedt medewerkers een betere cao dan Danish Crown. Dat zegt de Deense vakbond.

Jutland Meat werd het deze week eens met de vakbonden over een nieuwe cao. De werknemers krijgen er de komende drie jaar liefst 15,5 procent meer loon bij. Ook worden de vrije dagen en de pensioenvoorziening beter geregeld. Al met al heeft Jutland Meat een betere cao dan Danish Crown, aldus een woordvoerster van de vakbond.

Opzegtermijn

Groot verschil is dat bij Danish Crown op akkoord (prestatieloon per uur) wordt gewerkt, terwijl het 120 man tellende personeel van Jutland Meat werkt op voorwaarden zoals die ook gelden voor bijvoorbeeld kantoormensen en overheidspersoneel. Dit betekent ondermeer een langere opzegtermijn.

Stortelder

Ex-Dumeco-topman Stortelder kocht de slachterij in Struer in Noord-Jutland via zijn maatschappij Meat Business Europe, van Danish Crown.

Die moest het bedrijf op last van de mededingingsautoriteit van de hand doen aan een industriële gegadigde.

Sinds circa anderhalf jaar verwerkt Jutland Meat 10.000 vleesvarkens per week. De werving van nieuwe leveranciers is met behulp van informatiebijeenkomsten in volle gang.

In het oktobernummer van Meat & Meal een interview met Frans Stortelder.

Lees ook:

Stortelder start productie in Struer (2 december 2005)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Denemarken

Altijd op de hoogte blijven?