Slagers Buth en Van Hest leiden dans om Lekkerste Bal Gehakt

13 augustus 2012 Edwin Rensen

RIJSWIJK - Slagerij Buth uit Ooltgensplaat en Keurslagerij Van Hest uit Goirle leiden de dans om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland.

RIJSWIJK - Slagerij Buth uit Ooltgensplaat en Keurslagerij Van Hest uit Goirle leiden de dans om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland.

De vakjury (chef-kok Huub Oudshoorn en voormalig winnaar Jan van der Hek uit Ameide)  stelt met tevredenheid vast dat in deze ronde meer gebruik is gemaakt van ongemengde kruiden en specerijen. Gemiddeld waren de scores hoger dan tijdens de vorige ronde. Oudshoorn vindt wel dat de vorm van de ballen soms nog te wensen over laat. ‘Evenals de kleur,’ aldus de juryvoorzitter.

Keurslager Van Hest uit Goirle voert na de tweede ronde de lijst aan in de wedstrijd om de Lekkerste Gehaktvariant.

Bij de komende finalekeuring op 17 september wordt naast de inzendingen een mystery-aankoop beoordeeld en worden de producten bacteriologisch getest. De uitvoering hiervan ligt bij het Kwaliteit Bewakingsbureau voor Levensmiddelen (KBBL). De keuring van de producten uit beide wedstrijden bestaat uit metingen van: Totaal kiemgetal (inclusief voorbehandeling), Escherichia Coli, Salmonella, Monstername en vragenlijst


Finalisten Lekkerste Bal Gehakt

1) Slagerij Buth, Ooltgensplaat &  Keurslagerij van Hest, Goirle

2) Slagerij Mourik en zonen,  Krimpen a/d IJssel

3) Keurslagerij Elings, Wageningen & Hoogeveen Keurslager, Voorschoten

4) Keurslager Jongmans B.V., Klundert

5) Slagerij Koekman, Nieuwegein & Rien Bezooijen V.O.F, Rotterdam

6) Keurslager Roelof en Esther Ende, Den Haag

7) Slagerij van Rhenen, Harmelen & Je eigen slager Ad Vreeburg, Heemstede

8) Slagerij Groeneveld, Schiedam

9) Frank en Marleen v.d. Zande, Halsteren

10) Keurslagerij Aarts, Ammerzoden

Finalisten Lekkerste Gehaktvariant

1) Keurslagerij van Hest ,Goirle

2) Slagerij Smit, Ternaard

3) Keurslager Roelof en Esther Ende, Den Haag

4) Frank en Marleen v.d. Zande, Halsteren

5) Keurslagerij Dijkstra, Naarden


De finalisten dienen hun producten uiterlijk op woensdag 16 september vóór 16.00 uur (de dag vóór de keuring) bij de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS), Diepenhorstlaan 3, 2288 EW te Rijswijk aan te leveren. Producten die te laat binnenkomen worden niet meer gekeurd.

 

Altijd op de hoogte blijven?