Rundvlees van Oud-Hollandse rassen

13 augustus 2012 Edwin Rensen

VAASSEN - Vleesbedrijf Groothedde Vaassen en de Stichting Natuurboer uit de Buurt gaan gezamenlijk een marktconcept met rundvlees van Oud-Hollandse rassen verder ontwikkelen en opschalen voor retail en foodservice.

VAASSEN - Vleesbedrijf Groothedde Vaassen en de Stichting Natuurboer uit de Buurt gaan gezamenlijk een marktconcept met rundvlees van Oud-Hollandse rassen verder ontwikkelen en opschalen voor retail en foodservice.

In de nieuwe keten draait het om vlees van topkwaliteit. Dat is afkomstig van runderen (vrouwelijke dieren en ossen) tussen de 2 en 4 jaar.

De samenwerking komt voort uit een tweetal pilots die de stichting samen met Groothedde Vaassen heeft uitgevoerd bij twee Plus supermarkten in Overijssel. 'Uit de pilots hebben we geleerd dat consumenten steeds meer willen weten over de herkomst van vlees,' aldus veehouder Berrie Klein Swormink, voorzitter van Stichting Natuurboer.

Groothedde heeft contact met verschillende partijen uit de foodservice- en retailmarkt. 'Er hebben al een aantal partijen interesse getoond in dit nieuwe concept,' aldus Henny Groothedde. 'We zoeken nu meer rundveehouders voor het concept om alle partijen te kunnen beleveren.'

 

Altijd op de hoogte blijven?