RIVM: kip veilig mits goed bereid

13 augustus 2012 Edwin Rensen

BILTHOVEN - Het RIVM ziet geen aanleiding om het eten van kippenvlees af te raden of om kippenvlees uit de handel te halen.

BILTHOVEN - Het RIVM ziet geen aanleiding om het eten van kippenvlees af te raden of om kippenvlees uit de handel te halen.

Gisteren hadden supermarkten aan het ministerie van Volksgezondheid gevraagd consumenten snel duidelijk te maken dat het eten van kip niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Ze reageren daarmee op de dood van een vrouw die is overleden aan een bacterie die resistent is tegen antibiotica. Deze ESBL-bacterie zit op bijna alle kip die in Nederland wordt verkocht.

Het RIVM benadrukt nog eens kip altijd door en door verhit moet worden en dat messen en snijplanken tijdens het koken goed schoongemaakt moeten worden. Zolang kip op de juiste hygiënische manier wordt bereid is er niets aan de hand, zegt het RIVM.

 

Altijd op de hoogte blijven?