Perdigao koopt Plusfood

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

OOSTERWOLDE - De Braziliaanse kipverwerker Perdigao neemt Plusfood in Nederland over. De overname kost de Zuid-Amerikaanse vleesreus 30 miljoen euro.

OOSTERWOLDE - De Braziliaanse kipverwerker Perdigao neemt Plusfood over. De overname kost de Zuid-Amerikaanse vleesreus 30 miljoen euro.


Perdigao wordt met de overname, waarvoor recent een principe-overeenkomst werd getekend, het eerste Braziliaanse foodbedrijf met een vestiging in Europa.

Plusfood, bekend van de Friki kip, is nu nog in handen van Cebeco dat ook eigenaar is van Plukon Royale.

Friki en het merk Fribo (hamburgers die in Engeland worden gemaakt) gaan beiden over in Braziliaanse handen.


Plusfood heeft een jaarlijkse omzet van zo’n 70 miljoen euro en zet zijn kipproducten en hamburgers met name af in Nederland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

Volgens Perdigao gaat de overname geen banen kosten. Bij Plusfood werken ongeveer 370 mensen. In Oosterwolde staat de grootste fabriek. In het Verenigd Koninkrijk heeft Plusfood in Wrexham de hamburgerfabriek. Een derde vestiging staat in Constanza, Roemenië.

Trots

Directeur Piet Boer van Plusfood is in zijn nopjes met de overname. 'Perdigao wil in Europa groeien en dat is wat onze toekomst betreft heel positief.' Hij zegt dat de overname een initiatief is van het Braziliaanse kippenvleesbedrijf. 'Wij zijn door Cebeco nooit in de etalage gezet.'

Bang om onder een andere mentaliteit te moeten werken is Boer niet. 'We blijven een Nederlands bedrijf, alleen hebben we straks een andere moeder.'

Hij zegt er trots op te zijn dat zijn bedrijf door Perdigao is uitgekozen om daarmee als eerste Braziliaanse voedingsmiddelenbedrijf voet op Europese bodem te zetten.

Lees ook:

Sadia wil Perdigao overnemen (18 juli 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Friki

Alle berichten over overnames


Altijd op de hoogte blijven?