Oplossing overlast Esbro ver weg

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DOETINCHEM – Er lijkt voorlopig nog geen oplossing te komen over stankoverlast die omwonenden van slachterij Esbro in Doetinchem zeggen te hebben.

DOETINCHEM – Er lijkt voorlopig nog geen oplossing te komen over stankoverlast die omwonenden van slachterij Esbro in Doetinchem zeggen te hebben.

Het bedrijf, gevestigd aan de Rembrandtweg in Doetinchem, heeft tot nu toe geen verzoek tot een bedrijfsverplaatsing bij de gemeente ingediend, meldt dagblad De Gelderlander.

Burgerinitiatief

Buren hebben via een burgerinitiatief het onderwerp op de gemeentelijke agenda gezet. Inmiddels is de buurt ook bezig een overlegclubje op te richten. Bewoners willen via dit overlegclubje op de hoogte blijven van de mogelijkheden en onmoglijkheden van bijvoorbeeld een bedrijfsverplaatsing.

Last

Ook willen ze betrokken worden bij andere eventuele maatregelen die een einde aan de overlast kunnen maken. De ondertekenaars vinden dat ze tot nu toe onvoldoende op de hoogte worden gehouden. ‘We weten niet wat er allemaal speelt en worden heel vaak met een kluitje in het riet gestuurd’ , zegt Willem Greven een van de omwonenden van de Esbro.

 ‘Omdat we allemaal last hebben van de stank, willen we nu eindelijk wel eens weten wat er aan te doen is. Is er niets aan te doen, dan willen we dat ook graag weten. Sommige mensen kunnen dan bijvoorbeeld een knoop over een verhuizing doorhakken.’


Het overlegorgaan moet volgens hen bestaan uit vertegenwoordigers van de gemeente, provincie, de Esbro en bewoners.

Lees ook:

Omwonenden in actie tegen Esbro (11 oktober 2007)

Doetinchem is slachter Esbro beu (29 juni 2007)

Dierenactivist bij Esbro (21 seotember 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Esbro

Alle berichten over overlast door slachterijen

Altijd op de hoogte blijven?