AMSTERDAM - Tijdens de eerste Neder-landse Week van de Smaak opende ook Food Center Amsterdam haar deuren om ondernemers en consumenten een blik te gunnen in de ‘buik van Amsterdam’.
Foodgerelateerd
Tussen half 7 ’s ochtends en 2 uur ’s middags stonden de deuren open van dit foodgerelateerde bedrijventerrein dat op 26 hectare plaats biedt aan meer dan 90 ver-schillende groothandels-bedrijven in vers. Normaal hebben hier alleen retailers en horeca- en catering-exploitanten toegang.
Succesvol
De dag is volgens de organisatoren zeer succesvol verlopen. Zo’n 15 bedrijven presenteerden hier hun producten in een grote tentoonstellingstent. Hier werd ook een ontbijt geserveerd dat was klaargemaakt door de Vriendelijke Keukens. Bovendien werd uitleg gegeven bij een keur aan producten.
Treintje
’s Ochtends, als de handel het meest levendig is, werden rondleidingen gegeven in een treintje (zie foto).
Wild en gevogelte
Heel bijzonder was de uitstraling van het wild en gevogelte en de producten die daar gemaakt werden.
Daarnaast was er aandacht voor Eko kalfs- en rundvlees (inclusief proeverij) aardappelen, groenten en ftuit, droge levensmiddelen en vis.
De dag werd afgesloten met een fruitcocktail of een bokbiertje.
Lees ook:
'Vettax is bestraffend vingertje' (1 oktober 2007)
Week van de Smaak geopend (24 september 2007)
Passie voor ‘Het fijne van vlees’ (+ foto’s) (26 maart 2007)
Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Week van de Smaak
Alle berichten over Food Center Amsterdam