Meesterslagers verruimen barbecuekennis

19 maart 2015 Eric Schuurman Meesterslagers in de leer. Eigen foto.

Om ook het komend barbecueseizoen als specialist de klanten te kunnen adviseren, en te voorzien van nieuwe trends, volgden de leden van de Vereniging Nederlandse Meesterslagers een workshop bij oud-wereldkampioen Peter de Clercq uit Maldegem, België.

Op vier verschillende hittebronnen werden nieuwe technieken en trends gedemonstreerd en moesten de slagers zelf de handen uit de mouwen steken voor een uitgebreid diner, inclusief voorgerecht en toetje. Er werd gebruik gemaakt van een siliconenmat, zoutstenen, injectienaalden en Q-bags. Krielaardappeltjes werden in alleen gekruid zout gegaard, boter werd koud gerookt, hele ananassen werden met rummarinade geïnjecteerd, de kabeljauw kwam van de zoutsteen en mosselen openden zich in het vocht van een Blanche Lambicus, een blond Belgisch biertje.

Ook grote stukken rib-eye kregen de volle aandacht.

Met extra kennis, een kookboek van de wereldkampioen, diverse kruiden, marinades en materialen en een voldaan gevoel, gingen de meesterslagers naar huis. Klaar voor een nieuw barbecueseizoen.

Altijd op de hoogte blijven?