Insectenvlees op pizza kwestie van tijd

13 augustus 2012 Edwin Rensen

WAGENINGEN - Het duurt nog hooguit twee jaar totdat vlees van insecten te vinden is in sauzen en op kant-en-klaarpizza's.

WAGENINGEN - Het duurt nog hooguit twee jaar totdat vlees van insecten te vinden is in sauzen en op kant-en-klaarpizza's.

Insectenvlees is in verhouding tot rund- en varkensvlees goedkoop. De verwachting is dat het prijsverschil binnen twee jaar zo groot zal zijn dat het voor de industrie aantrekkelijk wordt om bijvoorbeeld wormen, maden en sprinkhanen te gaan verwerken.

Dierlijk eiwit

Op de verpakking van sauzen en pizza's staat het vlees niet vermeld als insect, maar als dierlijk eiwit. Consumenten eten op dit moment overigens ook al regelmatig insecten zonder het te weten, meldt De Telegraaf. Hoogleraar entomologie Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit is een enthousiast pleitbezorger van het eten van insecten. Hij eet ze zelf regelmatig en met groot genoegen. Hij geeft dinsdagavond in Den Haag op uitnodiging van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO een lezing over de toepasbaarheid van insecten.

Aan de lezing is de verkiezing van de lekkerste insectensnack gekoppeld. De Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (Venik) presenteert de bijna uitverkochte zaal mueslirepen met sprinkhaan, nuggets van diverse torren en bitterballen van meelworm. De lekkerste snack wordt verder ontwikkeld voor de verkoop.

Lees ook:
1,7 Miljoen voor ontwikkeling duurzaam vlees (13 augustus 2009)
Kabinet onderzoekt alternatieven vlees (6 juli 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over duurzaam vlees

Altijd op de hoogte blijven?