Horecava: snacks vooral exotisch en halal

13 augustus 2012 redactie

AMSTERDAM - Snackproducenten zetten nog steeds in op de thema's exotisch en halal. Soms is er een knipoog naar de gezond en wordt er luxer vlees in de snacks verwerkt.

Met recepturen en productnamen die verwijzen naar andere continenten en windstreken willen Beckers en Buitenhuis Snacks de consument meer bieden dan de oerhollandse frikandel en kroket. Toch blijven deze het onverminderd goed doen.

Dat er in Nederlands 1 miljoen mensen van allochtone afkomst wonen is interessant voor snackproducenten. De halalsnacks (gemaakt van volgens Islamitische richtlijnen geslachte kippen en runderen) zijn vooral nog in de horecagroothandels te vinden. Langzaam aan beginnen ook de supermarkten ze in hun assortiment op te nemen, zo was te horen bij de producenten.

'Een knipoog naar gezond', zo omschrijft Koos Minnema, general manager foodservice bij Q-linaire, de meergranen gehaktbal. De bal is gemaakt van rund- en varkensvlees en bevat granen en zaden als tarwe, rogge en zonnebloempitten. De gezondheid zit hem volgens Minnema in de extra vezels.

Plusfood claimt dat zijn Friki Kipfingers van honderd procent kipfilet zijn en niet van separatorvlees. Volgens Harm Janssens, marketing en sales manager Benelux, wil de consument snacks van een betere kwaliteit vlees.

Altijd op de hoogte blijven?