Hartjes Vlees in Oss verkocht

13 augustus 2012 redactie

Hartjes Vlees BV is vooral bekend van shoarmaOSS – Vleesreepjesproducent Hartjes Vlees BV in Oss is overgenomen. Kopers zijn Maarten Mathijssen en Marc Vullings. Zij hebben de BV MaVu opgericht en nemen de zaak over van directeur Lesscher die met de VUT gaat.

Hartjesvlees produceert halffabrikanten voor de vleeswaren en snackindustrie. Het bedrijf is vooral bekend om zijn shoarma- en vleesreepjesproducten.

Volgens Mathijssen blijft Hartjes deze producten maken. 'De markt voor vleesreepjes en shoarma is zich weer aan het herstellen en wij zullen proberen ons marktaandeel te vergroten.'

Voor de werkgelegenheid (Hartjes heeft 40 mensen in dienst) heeft de overname geen gevolgen, zegt Mathijssen. 'Sterker nog, we hopen er werk bij te krijgen.' Eerste wapenfeit van het nieuwe direcetursduo wordt het op de markt brengen van een nieuw product: vleesreepjes met saus, dat geschikt is voor bereiding in de magnetron. Het is de bedoeling dat dit product de komende maanden in de supermarkt komt te liggen.

Mathijssen en Vullings kennen elkaar nog van hun tijd bij het toenmalige Dumeco in Den Bosch. Mathijssen is daar tot vorig jaar in diverse managementsfuncties in dienst geweest.

Vullings vertrok eerder al naar vleeswarenfabrikant Henri van de Bilt, waar hij bedrijfsleider was. 'Een tijdje geleden kwam ons ter ore dat Lesscher Hartjes wilde verkopen. Toen hebben we besloten de overname samen te doen.'

Altijd op de hoogte blijven?