Hans Roelofs naar Refresco

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

DORDRECHT - Hans Roelofs (43) wordt vanaf 12 maart de nieuwe directeur van sapproducent Refresco. Hij was eerder algemeen directeur van Vion West (voorheen Dumeco), waar hij na krap anderhalf jaar weer vertrok.

DORDRECHT - Hans Roelofs (43) wordt vanaf 12 maart de nieuwe directeur van sapproducent Refresco. Hij was eerder algemeen directeur van Vion West (voorheen Dumeco), waar hij na nog geen jaar weer vertrok.


Dat heeft Refresco dinsdag bekendgemaakt. Roelofs volgt mede-oprichter en huidig CEO Frans Barel (55) op. Barel treedt toe tot de raad van commissarissen van het bedrijf.


Refresco is in 1999 ontstaan na een management buy-out van Menken Drinks en Refresco de Sur Europa S.A. van de zuivelgroep Campina.


Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren en afvullen van private-label vruchtensappen en limonades en de industriële productie voor A-merkfabrikanten. Tevens heeft het bedrijf eigen labels, zoals Wicky.


De Refresco Group heeft 1.250 medewerkers en 11 productielocaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Finland. Het bedrijf heeft als voornaamste aandeelhouders een consortium van IJslandse investeerders. Vorig jaar haalde Refresco een omzet van 660 miljoen euro    


Lees ook:

Hans Roelofs onmiddellijk weg bij Vion (21 september 2006)


Interview Hans Roelofs Meat & Meal 2005 (21 september 2006)

Altijd op de hoogte blijven?