Genomineerden Worstmakerij en Traiteur van het jaar bekend

4 december 2015 Vleesmagazine Archief Vleesmagazine

De veertien genomineerden van Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2016 zijn bekend. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de landelijke jaarbijeenkomst op 18 januari a.s. in de evenementenhal Gorinchem.

Het afgelopen jaar hebben bij alle deelnemers van het Worstmakersgilde verschillende onverwachte keuringen plaatsgevonden. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurspecialiteiten zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn een aantal producten microbiologisch gekeurd. Per gekeurd product worden een aantal punten toebedeeld.

Van alle deelnemers van het Worstmakersgilde wordt uiteindelijk een laatste selectie uit de veertien beste slagerijen (2 beste per regio) bekend gemaakt. Zij strijden om de felbegeerde titel ‘Worstmakerij en traiteur van het jaar’. De zeven regio’s zijn: Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Brabant, Noord Nederland, Midden Nederland en Limburg.

De genomineerden voor Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2016 zijn (op alfabetische volgorde):

  • Slagerij Bakkertje uit Volendam
  • Slagerij Burggraaf uit Culemborg
  • Slagerij Buurman Vleesch en Vis uit Twello
  • Drie Beste Slagers uit Apeldoorn
  • Slagerij van Es uit Utrecht
  • Slagerij Hermanns uit Nederweert
  • Slagerij Kempenaar uit Oosterhesselen
  • Slagerij Ketelaars v.o.f. uit Moergestel
  • Slagerij Mourik uit Krimpen a/d IJssel
  • Slagerij Post v.o.f. uit Hoogezand
  • Slagerij Rutten uit Panningen
  • Slagerij Van Sprang uit Gouda
  • Slagerij Strijdbos uit Goirle
  • Slagerij Veenboer uit Assendelft

Vorig jaar won Thonny Teerling uit Bedum de felbegeerde prijs.

Altijd op de hoogte blijven?