Friki Duitsland en Stolle fuseren

13 augustus 2012 Edwin Rensen

WEZEP - Plukon Royale en de familie Stolle hebben een principeovereenkomst gesloten voor de samenvoeging van Friki Duitsland en de Stolle Gruppe.

WEZEP - Plukon Royale en de familie Stolle hebben een principeovereenkomst gesloten voor de samenvoeging van Friki Duitsland en de Stolle Gruppe.

Zowel de Stolle Groep als de Plukon Royale Groep zijn gespecialiseerd in verse, voorverpakte producten voor supermarktketens en vers en bevroren pluimveevlees voor het foodservice segment en de voedingsmiddelenindustrie in Noord-west Europa. De transactie zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de desbetreffende mededingingsautoriteiten.

De Plukon Royale Groep heeft in Nederland 5, in België 3 en in Duitsland 2 vestigingen. Bij deze vestigingen werken in totaal 2.700 medewerkers. De Stolle Gruppe heeft in Duitsland vier vestigingen. Bij deze vestigingen werken in totaal 1.500 medewerkers. De voorgenomen samenvoeging van de Stolle Groep en Friki Duitsland is gelegen in de ambitie van beide ondernemingen om een vooraanstaande positie te verwerven in de Duitse pluimveevlees.

Gezamenlijk omvat de nieuwe groep circa 1,1 miljard euro omzet.

 

Altijd op de hoogte blijven?