Engelstalige site van COV voor exportondersteuning

6 oktober 2014 Maurits van Aalst

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een speciale Engelstalige website gelanceerd ter ondersteuning van de export van Nederlands varkensvlees en -producten: Porkfromholland.com. Volgens COV-voorzitter Jos Goebbels kunnen exporteurs de website benutten om bij hun internationale contacten te laten zien op welk hoog niveau in Nederland de kwaliteit van de productie is geborgd.

De uitvoer van varkensvlees en –producten is belangrijk voor veel Nederlandse varkensvleesproducenten. Met name voor het kunnen verwaarden van zoveel mogelijk onderdelen van het varken (vierkantsverwaarding) zijn de zogeheten derde landen van groot belang. In totaal zet de Nederlandse varkensvleessector voor ruim €2 miljard af in het buitenland, waarvan zo'n 80 procent binnen de EU.

Rusland

Voorzitter Goebbels wijst erop, dat het wegvallen van de Russische afzetmarkt voor varkensvlees de wenselijkheid van het ontwikkelen van nieuwe afzetkanalen in de derde landen alleen maar benadrukt. 'De speciale Engelstalige website Porkfromholland.com is één stap om dat voor de branche te helpen bevorderen.'

Verkoopmanagers

Volgens Goebbels is het voor Nederlandse verkoopmanagers goed om Porkfromholland.com achter de hand te hebben. 'Exporteurs kunnen naar de site verwijzen als zij een ondersteunend verhaal willen laten zien rond de hoge kwaliteitsstandaarden, waarmee ondernemers in Nederland varkensvlees en –producten tot stand brengen en internationaal leveren'.

Voedselveiligheid

Op de site staan niet alleen cijfers en feiten over de varkensvleessector. Vooral Kwaliteit & Voedselveiligheid staan er centraal, met bijvoorbeeld ook informatie over systemen van Tracking & Tracing. Zo geeft de site een representatief beeld wat het Nederlandse bedrijfsleven daar zoal aan doet en op welk hoge niveau er geproduceerd wordt, hoe kwaliteit wordt gegarandeerd en geleverd.

Ontwikkelingen

Samen met het bedrijfsleven worden via de site relevante ontwikkelingen in Nederland gevolgd en waar mogelijk in actuele berichtgeving op de site verwerkt.

Altijd op de hoogte blijven?