Dromedarisvlees eindelijk toegestaan

13 augustus 2012 Edwin Rensen

BRUSSEL - Na jarenlang procederen mag het Belgische restaurant 'Deli Ostrich' dromedarisvlees op het menu zetten.

BRUSSEL - Na jarenlang procederen mag het Belgische restaurant 'Deli Ostrich' dromedarisvlees op het menu zetten.

Het West-Vlaamse eethuis mag het vlees invoeren vanuit Australië, waar de dieren massaal rondlopen, en mag de klanten eindelijk een overheerlijk stoofpotje van dromedaris voorschotelen, meldt De Telegraaf. Ook in Nederland worden er wel eens creaties gemaakt met 'exotisch' vlees. Het restaurant De Hofnar in Rotterdam en Maassluis serveerde in 2009 tijdens de 'Australische weken' een gerecht met kamelenvlees. Er stond toen ook gefrituurde sprinkhaan en krokodillensaté op het menu.

In andere restaurants wordt onder meer kangoeroe-, krokodillen- en emoevlees bereid. Een aantal eetgelegenheden experimenteert met insecten op de kaart, maar dat is vooralsnog niet echt een succes.

 

Altijd op de hoogte blijven?