China stopt boorzuur in vleesballetjes

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

PEKING – Chinese vleesproducenten blijken boorzuur te gebruiken in hun vlees. Boorzuur kan het zenuwstelsel, de nieren en de lever beschadigen. In hoge doses is het dodelijk.

PEKING – Chinese vleesproducenten blijken boorzuur te gebruiken in hun vlees. Boorzuur kan het zenuwstelsel, de nieren en de lever beschadigen. In hoge doses is het dodelijk.


Inspecties toonden aan dat sommige Chinese voedselproducenten boorzuur gebruikten in vleesballetjes en noedels om de elasticiteit van de producten te verhogen.


Ook zouden er schadelijke conserveringsmiddelen en kleurstoffen in vlees worden gebruikt. De regering verbiedt deze toevoegingen.

Boorzuur wordt onder meer gebruikt in vuurwerk. Toevoeging van het element in amorfe vorm geeft een prachtige groene kleur.

Lees ook:

VS gaan vlees testen op melamine (15 december 2008)

China: levenslang voor sjoemelen met voedsel (23 april 2008)

Olympische sporters: pas op voor monsterkip (14 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over China

Altijd op de hoogte blijven?