Butcher's Heaven, paradijs voor de carnivoor

20 juni 2016

Een groot succes, dat werd het Butcher's Heaven Event in de centrale markthal van het Foodcenter in Amsterdam. Topkok Julius Jaspers had deze locatie op 11 en 12 juni omgetoverd tot een groot festival, waar zo'n 30 minirestaurantjes van gerenommerde topkoks stonden opgesteld die elk één gerechtje op een Big Green Egg bereidde. Prijs: 5 tot 10 euro, 2 tot 4 'bones', het betaalmiddel tijdens het festival. Rund, lam, en zelfs geit werden geserveerd, met een klein garnituur. Verder in de hal: messen, schorten, kookboeken, maar ook terrassen, bars, muziek, en een glazen kas, waar Gertjan Kiers van opleidingscentrum Fontijn workshops uitbenen verzorgde. In een andere tent was een workshop worstmaken door Brandt & Levi. Buiten was het Nederlands Kampioenschap Beercan in butt chicken, op diverse Green Eggs.

Jaspers is een tevreden mens. De opzet is geslaagd, veel bevriende chefs doen mee en het loopt goed, want halverwege de middag is het gezellig druk en het loopt nog steeds door. Tegen etenstijd staat en flinke rij voor de ingang. Het idee deed Jaspers op in Engeland waar hij op Meatopia was en direct zei: 'Dat ga ik ook in Nederland doen.' Volgend jaar komt het festival zeker terug op de agenda.

Bekijk hier de fotoreportage van het Butcher's Event.

Altijd op de hoogte blijven?