Biobrandstof maakt vlees juist goedkoper

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

BRUSSEL - Door grootschalig in te zetten op de productie van biobrandstof wordt veevoer en daardoor vlees juist goedkoper. Dat antwoordt Europees Commissaris Andris Piebalgs (Energie) op vragen vanuit het Europees Parlement.

BRUSSEL - Door grootschalig in te zetten op de productie van biobrandstof wordt veevoer en daardoor vlees juist goedkoper. Dat antwoordt Europees Commissaris Andris Piebalgs (Energie) op vragen vanuit het Europees Parlement.


Dit in tegenstelling tot het standpunt van diverse bedrijven, waaronder Unilever, die voortdurend wijzen op de gevaren dat een toenemende productie van biobrandstoffen juist leidt tot een grotere grondstoffenschaarste en dus prijsverhogingen.


Volgens Piebalgs blijven bij de productie van ethanol en biodiesel reststoffen over, die voor een deel weer benut kunnen worden als veevoer, meldt Agrarisch Dagblad. Hoe groter de productie van biobrandstoffen, hoe groter de hoeveelheid reststoffen, zo redeneert hij.


Piegals verwijst bij zijn antwoorden naar een aantal EC-studies over de uitbreiding van de productie van biobrandstof in de EU.


Lees ook:

‘Vlees wordt fors duurder’ (16 februari 2007)


'Prijs pluimveevlees zal fors stijgen'(14 februari 2007)


  

Altijd op de hoogte blijven?