Onderzoek naar dierenwelzijn in paardenvleessector

18 november 2016

De Federatie van het Belgisch Vlees (Febev) en de Katholieke Universiteit van Leuven (KU Leuven) lanceren het internationale onderzoeksproject Respectful Life.  Dit project heeft tot doel om het niveau van dierenwelzijn in de paardenvleessector in kaart te brengen en de transparantie in de keten te waarborgen. De conclusies en aanbevelingen komen beschikbaar op de website www.respectfullife.com.

Steun productieketen

Het project mag rekenen op de steun van de hele productieketen.  Het onderzoek heeft tot doel om objectieve en verifieerbare parameters op vlak van paardenwelzijn te identificeren.  De onderzoekers van de KU Leuven krijgen hiertoe volledige toegang tot de faciliteiten van de projectleden, met name bedrijven uit de paardenvleessector die in Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika gevestigd zijn.

Onderzoek

Het onderzoek verloopt volgens de eisen van de KU Leuven en de methodologie houdt rekening met landeigen parameters zoals klimaat, seizoen, beschuttingsmogelijkheden, duurtijd van het transport, transportmethode, enz.

De studies worden volledig onafhankelijk  uitgevoerd om wetenschappelijk gevalideerde resultaten te verkrijgen.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?