Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Vlees+ 1 | editie februari 2021
In deze editie
COV-voorzitter Jos Goebbels blikt vooruit
Door corona werd 2020 een bijzonder jaar voor de vleessector. De export naar China stond enige tijd op een laag pitje en de vraag naar kalfsvlees daalde sterk. Op de werkvloer kregen werknemers te...
19 februari 2021
Reina Louw
‘Op maandag slachten, de rest van de week verwerken’
Waar de Dalfsense slager John van Broekhuizen het meest trots op is? Zijn rauwe vleeswaren. “Zoals onze Culatello, die knoop ik in een blaas, omwikkel ik met theedoeken en besprenkel ik met witte w...
19 februari 2021
Marlies Jansen
‘De toekomst is niet voor watjes’
Marijke Everts leidt sinds 2019 de dagelijkse operatie van de VanDrie Group, de grootste kalverintegratie ter wereld. Door de maatregelen tegen COVID-19 kelderde de vraag naar kalfsvlees, omdat dit...
19 februari 2021
Marijke Everts via Foodlog
De favoriete slager van Julius Jaspers
Sinds zijn eerste bezoek aan Slagerij Han Janmaat is topkok Julius Jaspers er vaste klant. Hij prijst de vakkennis en het onderscheidend vermogen van de ambachtelijke slager uit Hilversum, die met...
19 februari 2021
Christiaan van Beemen
Mike Kraan vond zijn droombaan in de vleessector
Het juiste vak kiezen was een flinke puzzel voor Mike Kraan (24). Totdat hij in de vleessector terechtkwam: hier zit hij op zijn plek. Bij online slagerij en barbecuewinkel Beef Exclusief gaat hij...
19 februari 2021
Noor Reigersman
‘We maken iedere dag onze klanten blij met verse en ambachtelijke producten’
Voor veel Zoetermeerders is Reas in winkelcentrum Rokkeveen al jaren een vertrouwd adres voor een eerlijk stukje vlees, een smaakvolle afhaalmaaltijd of een lekker broodje tussendoor. Richard Reas...
19 februari 2021
Gekweekt vlees: diervriendelijk maar (nog) niet milieuvriendelijk
Kweekvlees wordt gepresenteerd als diervriendelijker én milieuvriendelijker alternatief voor slachtvlees. Maar wat dat laatste betreft, gaat die vlieger lang niet altijd op.
19 februari 2021
Mischa Brendel
Proost
2021 begon zo mogelijk nog iets grijzer dan 2020 eindigde. Toch zie ik licht aan de horizon. Bij elk nieuw jaar zie ik de kansen om dingen anders, beter, rustiger, gezelliger, actiever te doen. En...
19 februari 2021
Michelle de Koning
Markt voor kip blijft groeien
Wereldwijd verschuift de vleesconsumptie steeds meer naar het pluimvee, weet Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie Nepluvi. Nederlanders aten vorig jaar 18,4...
19 februari 2021
Xandra Veltman
Ontbinding contract na leugen over vakantie
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook in een uitspraak van de rechtbank Overijssel uit december 2020. In deze zaak werd een werkgever geconfronteerd met ontoelaatbaar gedrag van een werkn...
22 februari 2021
Smit en Smit Advocaten
1
2
>
>>
Vlees+ 1 | editie februari 2021