nieuws

Inschrijving Spareribs Trophy 2019 geopend

Vaktechniek 421

De KNS organiseert dit jaar weer de Spareribs Trophy waarin slagers met elkaar de strijd aangaan om wie de lekkerste spareribs heeft. De inschrijving is geopend via de website van de KNS.

Inschrijving Spareribs Trophy 2019 geopend
Slagerij Van Tilburg won in 2018 de Spareribs Trophy

Op donderdag 23 mei vindt de Spareribs Trophy plaats. Dit jaar bestaat de jury uit tv-maker René Pluijm, winnaar 2018 John van Tilburg van de gelijknamige slagerij en Ronnie Poeste, svo-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht.

1 ronde

Tijdens de keuring worden de spareribs beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. De afgelopen jaren vond er ook altijd een finalekeuring plaats. Vanaf dit jaar is maar één ronde. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Inspiratiecongres op 24 juni.

Inschrijven

Inschrijving voor de Spareribs Trophy gaat via de website van de KNS. Hier zijn ook de spelregels te vinden.

Reageer op dit artikel