nieuws

Jubileumeditie VIP 2019 zet in op inspiratie en kennis

Vaktechniek 540

Het Vers Inspiratie Platform (VIP) viert op maandag 1 en dinsdag 2 april met zijn 5e editie het eerste lustrum in Expo Houten. Deze jubileumeditie heeft een grotere opzet dan voorgaande jaren én er is gekozen om nog meer in te zetten op inspiratie en kennis. Op beide dagen worden diverse workshops gehouden met onderdelen gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche. De deuren van VIP 2019 zijn van 15.00 uur tot 22.00 uur geopend en de entree is gratis.

Jubileumeditie VIP 2019 zet in op inspiratie en kennis
Foto's: VIP

Voor VIP 2019 worden alle drie de hallen in Expo Houten benut. Hal 1 is (gelijk aan vorig jaar) primair gericht op de slagerij, maar met een breed aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten. Hal 2 is volledig ingericht met workshopruimtes en een horeca-plein met verschillende foodtrucks voor een hapje en een drankje en in hal 3 wordt de ‘Markt van de toekomst’ gepresenteerd met een inkijkje in de laatste trends voor de ambulante handel. Daarnaast is er, aansluitend op hal 1, buiten ook weer een bbq-plein waar alles in het teken staat van buiten grillen en koken.

VIP samenwerkingspartners

In dit VIP-jubileumjaar heeft organisator Versplatform, naast de vaste samenwerkingspartners de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV), ook de samenwerking gezocht met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en het Expertisecentrum voor de slagerij. Al deze partijen zullen participeren in diverse onderdelen van de extra uitgebreide editie van VIP 2019.

Het bbq-plein in 2018

Het kennisprogramma

Aanvullend op de inspiratie die de exposanten bieden, is er dit jaar gekozen om kennisoverdracht een belangrijk onderdeel te laten zijn van VIP 2019. Met extra aandacht voor kennisonderdelen die interessant zijn voor medewerkers en studenten. Hal 2 wordt daarom ook volledig ingezet voor het kennisprogramma. Met de grote zaal en diverse wokshopruimtes wordt daar ingezet op programma’s gericht alle facetten binnen een versbedrijf. Zowel ondernemers, medewerkers én studenten binnen de foodbranche zullen op VIP een inspirerend aanbod aan workshops ervaren.

De workshops

Net als voorgaande jaren is er voor alle Keurslagers en hun medewerkers een exclusief zaalprogramma in de grote zaal. Verder vindt er op de maandag weer traditiegetrouw de Haringsnijkeuring plaats (georganiseerd door de VNV), waarbij de vakjury benieuwd is welke visspecialisten de beste haringschoonmakers zijn. Naast deze inmiddels vaste onderdelen vinden ook de volgende workshops plaats:
• College Tour
Drie toonaangevende ondernemers uit de versbranche delen in deze workshop hun bijzondere visie. Wat doen zij anders dan anderen? En waarom doen ze dat? De bezoekers aan deze workshop hebben – net als bij de echte College Tour – vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen.
Help, mijn medewerker is ziek!
Peter-Jan Smits is expert in het reduceren van ziekteverzuim. Tijdens deze interactieve workshop belicht hij zowel de kant van de werkgever, als die van de werknemer.
• E-commerce, kans of bedreiging voor de lokale versspecialist?
Consumenten raken steeds meer gewend aan online bestellen, ook als het gaat om de dagelijkse boodschappen. Tijdens deze workshop leert men hoer er ingespeeld kan worden op die trend.
• Geur- en smaaktest
Versspecialisten hebben al hun zintuigen nodig om de kwaliteit van een product te kunnen beoordelen. In deze workshop testen de deelnemers zelf hoe goed zij hier in zijn!

Alles op een rijtje

Beurs: VIP 2019
Open: op maandag 1 en dinsdag 2 april
Tijdens: van 15.00 tot 22 uur
Entree: gratis
Plaats: Expo Houten, Meidoornkade 24, Houten
Registratie:  LET OP – NIET EERDER DAN VANAF 1 MAART  via: www.expohouten-tickets.nl
Meer informatie: www.versinspiratieplatform.nl en
via Facebook: www.facebook.com/versinspiratieplatform.

Reageer op dit artikel