nieuws

Expertisecentrum levert eerste lichting gecertificeerde productkeurmeesters

Vaktechniek 689

De slagers die de opleiding tot gecertificeerd productkeurmeester succesvol hebben afgerond kregen op maandag 4 februari hun certificaat uit handen van trainer Paul van Trigt. De negen slagers zijn de eerste productkeurmeesters met een officieel certificaat. De opleiding is opgezet door het Expertisecentrum voor het Slagersambacht in samenwerking met de SVO.

Expertisecentrum levert eerste lichting gecertificeerde productkeurmeesters
Zeven van de negen kersverse gecertificeerde productkeurmeesters

‘Het streven is om binnen drie jaar alleen keurmeesters met een certificaat aan het werk te hebben’, vertelt Paul van Trigt tijdens de uitreiking. ‘Het is tijd voor de jeugd om het stokje over te nemen van de oude garde keurmeesters met veel ervaring.’

De nieuwe keurmeesters hebben in de opleiding geleerd hoe ze producten goed kunnen keuren door te voelen, proeven, ruiken en zien. De kennis over smaak, consistentie, samenstelling en productkwaliteit is in de training verdiept en de slagers hebben zich verder ontwikkeld op het gebied van productbeoordelingen. Ook het correct verwerken van de gegevens die vanuit de beoordelingen naar voren komen zijn behandeld.

Meesters worstmakers

Ook werden de nieuwe Meester Worstmakers in het zonnetje gezet. Zij zijn alweer de 22e lichting van de opleiding van Paul van Trigt. Laatstgenoemde sprak over alle twaalf geslaagde Meester Worstmakers lovende woorden. Willem Miltenburg is dit jaar de best geslaagde Meester Worstmaker. Hij ontving hiervoor een wisseltrofee en een gouden cuttermesje.

Willem Miltenburg is de best geslaagde Meester Worstmaker

Worstmakersopleiding

Leraar van het SVO Ronnie Poeste mocht zijn leerlingen die de worstmakersopleiding succesvol hebben afgrond hun certificaat uitreiken. ‘Het zijn allemaal slagers van verschillende pluimage. We hebben hierdoor ook veel van elkaar kunnen leren.’

Seminar hybride vlees

Alle certificaatuitreikingen vonden plaats aan het einde van de seminar hybride vleesproducten dat door het Expertisecentrum is georganiseerd. Tijdens het seminar sprak Jos Hugense van Meatless over zijn producten die voor een deel uit vlees bestaan en voor een deel uit vleesvervanger. Ton Klos (technical accountmanager van Meatless) heeft een praktijkdemonstratie verzorgd waarin de productie van een aantal producten centraal staat. Ook mochten de slagers zelf aan de slag gaan met het bereiden van de producten en uiteraard werd er ook geproefd. Lees een uitgebreid verslag van deze seminar in Vleesmagazine 3 die 1 maart verschijnt.

Nog geen abonnee van Vleesmagazine? Vraag dan snel een voordeelabonnement aan.

Reageer op dit artikel