nieuws

Slagerij Putman prolongeert titel Worstmakerij van het Jaar

Vaktechniek 554

Slagerij Putman is, eveneens als in 2018, benoemd tot Worstmakerij van het Jaar. De slagerij uit Arnhem behaalde de hoogst mogelijk score, zowel bij de keuringen, als bij de bacteriologische tests. Slagerij Pinckaers in Eijsden is verkozen tot Traiteur van het Jaar. De bekendmaking vond plaats tijdens de jaarbijeenkomst van het Worstmakersgilde in Hotel Vianen.

Slagerij Putman prolongeert titel Worstmakerij van het Jaar
Slagerij Putman is opnieuw Worstmakerij van het Jaar. Foto's: Worstmakersgilde

Bij aanvang van de jaarbijeenkomst werden de aanwezigen welkom geheten door de voorzitter van De Gildeslager, Marianne Strijbos. Vervolgens gaf zij het woord aan gastspreker Ilja Gort, die inging op het belang van verbinden. Na deze presentaties was het tijd voor een informele borrel, gevolgd door een heerlijk diner. Tijdens het diner werden de prijzen uitgereikt aan de (regio)kampioenen van 2019.

Regiokampioenen

Slagerij Pinckaers uit Eijsden en Superslagerij Brouwers hebben de Hygiëneprijs gewonnen.

Binnen De Gildeslager staat ambacht, inspiratie, verbinding en kennisdeling centraal. Om specifieke vakkennis te borgen, kwaliteit te garanderen en innovatie in het ambachtelijke vak te stimuleren, reikt het bestuur van De Gildeslager jaarlijks prijzen voor ‘Traiteur van het jaar’ en ‘Worstmakerij van het jaar’ uit aan haar leden. De beoordeling vindt plaats op basis van onverwachte keuringen die bij alle leden van De Gildeslager hebben plaatsgevonden gedurende het afgelopen jaar. De zorgvuldig gekozen vakjury keurde diverse producten zoals vleeswaren, worsten en maaltijden op onder meer vakmanschap, geur, smaak en versheid. Ook werden de producten microbiologisch gekeurd. Uit deze laatste keuring kwamen Slagerij Pinckaers uit Eijsden en Superslagerij Brouwers als winnaars op het gebied van Hygiëne uit de bus. De slagerijen die de titels ‘Regiokampioen Worstmakerij van het jaar 2019’ en ‘Regiokampioen Traiteur van het jaar 2019’ kregen toebedeeld zijn:

Winnaars ‘Regiokampioen Traiteur van het jaar 2019’

Regio Noord Holland Van Leeuwen Vleesch in Overveen
Regio Zuid Holland Slagerij Gebr. Hiel in Barendrecht
Regio Gelderland Gildeslager Van Dijk in Brummen
Regio Zuid Nederland Gildeslagerij Strijbos in Goirle
Regio Midden Nederland Kwaliteitsslagerij Ariesen in Veenendaal en Slagerij Putman in Arnhem
Regio Limburg Slagerij Pinckaers in Eijsden
Regio Noord Nederland en Overijssel Gildeslager Mekers in Heino

Winnaars ‘Regiokampioen Worstmakerij van het jaar 2019’

Regio Noord Holland Slagerij Worstmakerij Besteman in Beverwijk
Regio Zuid Holland Slagerij Gebr. Hiel in Barendrecht
Regio Gelderland Slagerij Gleis in Aalten
Regio Zuid Nederland Superslagerij Brouwers in Beek en Donk
Regio Midden Nederland Slagerij Putman in Arnhem
Regio Limburg Verkoeijen Partyservice & Slagerij in Leunen
Regio Noord Nederland en Overijssel Kwaliteitsslagerij Dol in Langweer

Slagerij Pinckaers is Traiteur van het Jaar 2019.

Kampioenen

Na het bekendmaken van de regiokampioenen, was het tijd om de grote winnaars te presenteren. Slagerij Putman uit Arnhem sleepte de felbegeerde titel ‘Kampioen Worstmakerij van het jaar 2019’ in de wacht. Dit deed de slagerij met het maximaal aantal punten. Eigenaar Pepijn Putman is blij met de titel, al blijft hij ook nuchter. ‘We hebben in onze carrière meerdere prijzen in de wacht gesleept. Ik denk dat als wij morgen de krant bellen om te vertellen dat hij Worstmakerij van het Jaar zijn geworden, dat ze dan niet onder de indruk zijn’, lacht de vakman.

Slagerij Pinckaers uit Eijsden werd gekroond tot ‘Kampioen Traiteur van het jaar 2019’. Een eer die de Limburgse slager in 2017 ook ten deel viel. Opvallend is dat zowel slagerij Putman, als slagerij Pinckaers, regiokampioen zijn geworden in beide categorieën.

Reageer op dit artikel