nieuws

Masterclass ‘Van voorvoet tot stooflap’

Vaktechniek 708

Gertjan Kiers verzorgt maandag 3 december de masterclass ‘Van voorvoet tot stooflap’ bij Pluijm’s Eetbare Wereld in IJmuiden. De masterclass duurt van 11.00 tot 14.30 uur.

Masterclass ‘Van voorvoet tot stooflap’

Wil jij je kennis over rundvlees verbeteren? Van een vakman leren waar de lekkerste delen voor een stoofpot zitten en vooral ook zien hoe je een goede stoofpot bereidt? Kom dan op 3 december naar de masterclass van demoslager Gertjan Kiers.

Kiers laat zien waar de mooie snitten zitten en hoe je deze eruit snijdt. Hij gaat in op details als vet en mager rundvlees, bindweefsel en pH-waarden. Maar je gaat ook zelf aan de slag met het portioneren en ontvliezen van het vlees en vervolgens met het bereiden van een stoofpot.

De masterclass vindt plaats in de workshopruimte bij Pluijm’s Eetbare Wereld in IJmuiden (Halkade 17a). De Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia, de Irish Food Board, nodigt je van harte uit aan de masterclass deel te nemen.

Kennis verbeteren

De stoofmasterclass wordt georganiseerd om de kennis te verbeteren over Iers rundvlees en de juiste bereiding ervan. Ierland, voor Nederland een belangrijke leverancier van grasgevoerd rundvlees, zet sterk in op dierenwelzijn en een verdere verduurzaming van haar productiewijze. Laura Crowley, manager Bord Bia Amsterdam, geeft als inleiding op de masterclass een uiteenzetting over de onderscheidende positie van Iers rundvlees op de Nederlandse markt. Iers rundvlees is ideaal stoofvlees, omdat het mooi gemarmerd is en een goede vetbedekking heeft. Ierse koeien leven het grootste deel van het jaar buiten en bewegen hierdoor veel. De combinatie van veel beweging en een grasdieet zorgt voor de volle, intense smaak van Iers rundvlees.

Reageer op dit artikel