nieuws

Keurslagerij Marco van Strien maakt de Lekkerste Bal Gehakt 2018

Vaktechniek 3320

‘Een modelbal, waarbij alles klopt’, klinkt het lovende jurycommentaar over de winnende gehaktbal van Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer. Op de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht is bekend gemaakt dat de Brabantse slager een jaar lang de titel Lekkerste Bal Gehakt van Nederland mag dragen.

Keurslagerij Marco van Strien maakt de Lekkerste Bal Gehakt 2018
Foto: Feike Faase

Keurslagerij Marco van Strien ontving de eerste prijs uit handen van juryvoorzitter en tv-kok en tv-presentator Sandra Ysbrandy. Keurslager Van Hest uit Goirle won de tweede prijs in de vakwedstrijd. De derde prijs ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een Brabants onderonsje!

tekst loopt verder onder de video

De keuring

De jury bestaat dit jaar uit de winnaar van 2017 Marco Jurriëns van Keurslager Horst, branche erkende meesterslager Wouter van der Veen en tv-chef Sandra Ysbrandy. Zij hebben uit 73 gehaktballen de top 10 gekozen. Van der Veen kijkt terug op een bijzondere keuringsdag: ‘Het is een mooie wedstrijd om te jureren. Het is geweldig om te zien hoe alle slagers hun best hebben gedaan op hun product.’

‘Ik kan niet wachten op volgend jaar weer een gooi te doen naar de titel’, lacht Jurriëns. ‘Tijdens het keuren leer je van iedere gehaktbal.’ Tv-chef Ysbrandy is nog aan het bijkomen van het proeven van zoveel gehaktballen. ‘Alle gehaktballen hebben we zowel koud als warm geproefd, daarnaast hebben we gesnuffeld en gevoeld. Het was een serieus traject. Ik ben er wel achter gekomen dat koffie en gehaktballen een goede smaakcombinatie is’, knipoogt de chef.

De jury, v.l.n.r: Marian Lemsom (KNS), branche erkende meesterslager Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), juryvoorzitter Sandra Ysbrandy en Marco Jurriëns (Keurslagerij Horst en winnaar 2017).

Tijd voor Max

Marco van Strien mag vandaag aanschuiven in het programma Tijd voor Max waar tv-chef Sandra Ysbrancy een kookrubriek heeft. Samen gaan zij de winnen gehaktbal maken in het programma. Tijd voor Max is te zien op NPO1 om 17.10 uur.

Eervolle vermeldingen

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
Slagerij Christiaanse, Leidschendam
Specialiteiten Slagerij J. Hemmen, Onstwedde
Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
Slagerij Smit, Ternaard
Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
Slagerij C. Verhoef, Almere Haven
Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden

Foto's

Reageer op dit artikel