nieuws

Drie slagers van start in Meesterproef meesterslager

Vaktechniek 391

Een tweede groep van slagers is begonnen aan hun meesterproef. Herman Ter Weele (Slagerij Ter Weele), Arno de Best (Gildeslagerij De Best) en Johan van Uden (Chateaubriand Heemstede) zijn de drie slagers die door middel van 3 onderdelen hun meesterproef afleggen. Het eerste onderdeel, vers vleesbewerking, is inmiddels afgerond. Dit meldt de KNS.

Drie slagers van start in Meesterproef meesterslager
Afbeelding: Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meesterproef bestaat uit drie onderdelen: Vers vleesbewerking, Communicatie & ondernemerschap en Worstmakerij & traiteur. Het zijn zowel praktijk- als theorieopdrachten.

Dit project is een initiatief van Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) en het beheer is ondergebracht in de Stichting Meestertitels Slagersbranche. De KNS voert het secretariaat van deze stichting.

Eerste 2 branche erkende meesterslagers

Als je jezelf na een succesvol afgelegde meesterproef branche erkende meesterslager mag noemen, dan heb je aangetoond dat jij een slager op topniveau bent. Met deze meestertitel op zak, onderscheid je jezelf als vak- en ambachtsman (of vrouw natuurlijk) binnen de branche maar zeker ook richting consumenten. Op 15 maart 2018 zijn Dennis van Dun en Wouter van de Veen als de eerste twee branche erkende meesterslagers geïnaugureerd.

Reageer op dit artikel