nieuws

Joka richt The Cortador Academy op

Vaktechniek 3134

Joka, Belgische gespecialiseerde importeur van charcuterie en delicatessen heeft ‘The Cortador Academy’ opgericht. Het is de eerste school in Benelux voor het leren van professioneel met de hand snijden van ham en alles wat er mee te maken heeft.

Joka richt The Cortador Academy op
Beeld: Joka

De The Cortador Academy staat onder leiding van ‘Maestro Cortador’ José Cristóbal Alvares García die zin gerenommeerd diploma van Maestro Cortador behaald heeft aan de Spaanse Escuela internacional de cortadores de jamón. Tophammen beheersen zijn José zijn dagelijkse leven en hij is een Grootmeester in het versnijden ervan.

Van Bachelor over Cortador tot Maestro Cortador

Er wordt van start gegaan met de scholing ‘Bachelor de Jamón’. De scholing duurt een volledige werkdag. Er wordt door iedere deelnemer een volledige achterham met been opgesneden onder toeziend oog, maar vooral met ondersteunende en persoonlijke begeleiding, van de Maestro Cortador José himself. Na deze eerste stap ontvangt de deelnemer het ‘Cortador academy diploma’ voor Bachelor de Jamón samen met de geborduurde badge van The Cortador Academy om op zijn eigen Cortador schort te naaien.

Na het volgen van de scholing Bachelor de Jamón kan worden overgegaan tot de tweede stap: het behalen van het diploma ‘Bachelor de Jamón y Paleta’. De techniek voor het snijden van een Paleta (Spaans: voor schouder) is een heel andere techniek dan deze van achterham. Met de professionele scholing ‘Bachelor de Paleta’, eveneens geleid door de Maestro Cortador José. Ook de scholing voor ‘Bachelor Paleta’ duurt ook ongeveer één werkdag.

Als diploma’s behaald zijn kan de deelnemer besluiten door te gaan tot het bereiken van de officiële erkenning als Cortador.

Joka

Joka is een gespecialiseerde Belgische groothandelaar van charcuterie en delicatessen. Het is een familiebedrijf dat vorig jaar zijn dertigste verjaardag mocht vieren.

Het bedrijf heeft zich door de jaren heen onder meer gespecialiseerd in unieke hamsoorten van meestal zeldzame varkensrassen en bijzondere regio’s gelegen in vooral Frankrijk, Hongarije, Italië, Portugal, Spanje en binnenkort ook Kroatië.

 

Reageer op dit artikel