nieuws

Julian Horst winnaar Jong Talentprijs Gouden Slagersring

Vaktechniek 2199

Julian Horst uit Uddel heeft de Jong Talentprijs om de Gouden Slagersring gewonnen. Hij won de prijs voor het meest innovatieve product met zijn schenkelpastrami. Horst liet Henk Wiggemansen en Julian Wisse achter zich.

Julian Horst winnaar Jong Talentprijs Gouden Slagersring
Foto: Feike Faase

Julian Horst, werkzaam bij Slagerij Van Engelen in Garderen, is erg blij met de eerste plek. Een zachte vreugdekreet ontsnapte uit zijn mond toen bekend werd gemaakt dat hij de Jong Talentprijs heeft gewonnen.

De runderrookworstrollade van Henk Wiggemansen (werkzaam bij Slagerij van Ginkel in Amerongen) kreeg een mooie tweede plek. Julian Wisse (werkzaam bij Slagerij Wisse in Meliskerke) werd derde met zijn zeekraalpastei met varkenstong.

De schenkelpastrami van Julian Horst

Hoog niveau

De jury is erg te spreken over de inzendingen van de Jong Talenten. ‘Het valt op dat dit jaar de inzendingen van een ontzettend hoog niveau zijn bij de Jong Talenten’, zegt wedstrijdleider Paul van Trigt. De schenkelpastrami van Julian Horst werd unaniem door de jury als winnaar bestempeld. ‘Dit is een mooi manier om de schenkel het hele jaar door te kunnen verkopen’, licht Nathan Burggraaf toe. ‘Door de schenkel op deze manier te presenteren wordt het een stoer en feestelijk product’, vult Van Trigt aan.

Jury

De jury bestond die jaar uit Jacques Rijk (KNS), Richard den Otter (SVO), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Nathan Burggraaf (winnaar 2017) en Dirk Smolders (winnaar jong talenten-prijs 2017).

Gouden Slagersring

De wedstrijd om de Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In Vleesmagazine van mei worden de recepten van alle genomineerden gepubliceerd. Nog geen abonnee van Vleesmagazine? Vraag dan snel een kennismakingsabonnement aan via de website.

Foto's

Reageer op dit artikel